42 vizualizări 16 feb 2011

Traian Băsescu azt mondta a PDL megyei vezetőinek a kedd estitalálkozón, hogy feladatuk, meggyőzni parlamenti képviseletüket,hogy szakértő miniszterelnökre van szükség, nyilatkozták hivatalosforrások, akik szerint Emil Bocot leváltják a PDL OrszágosEgyeztető Tanácsának (CNC) ülése előtt.

Az idézett források szerint Traian Băsescu kitart elképzelésemellett, hogy szakértői miniszterelnökre van szükség és Emil Bocotlecserélik a PDL Országos Egyeztető Tanácsának (CNC) ülése előtt,ahol majd bejelenti, hogy pályázik egy újabb pártelnökimandátumra.

Az idézett források szerint az elnök elmondta a megyeivezetőknek, hogy a kormány belföldi és külföldi hitelessége miattszükséges egy szakértői miniszterelnök, aki gazdasági szakember ésezt a megyei elnököknek el kell magyarázniuk a párt képviselőinek,majd egyeztetnek erről a koalíciós partnerekkel is, akikbiztosítékot várnak, hogy a változás nem érinti jelenlegipozícióikat.

A gazdasági szakértői miniszterelnök kinevezéséről tárgyaltak azEurópai Néppárttal is, illetve lehet, hogy pont néppárti javaslatraszületett a döntés.

A források szerint Boc akkor mond le, ha mindezt sikerültisztázniuk, majd megszervezik a párt Országos Egyeztető Tanácsát,amelyet két héttel az RMDSZ kongresszusa utánra halasztottak ésamelyet március 15-ig, 60 nappal a kongresszus előttig meg kelltartani.

Ugyanakkor arra számítanak, hogy Emil Bocnak sikerül egyensúlytteremtenie a PDL-n belüli táborok között és Vasile Blaga nem indulaz elnökválasztáson, hogy legyen verseny Frunzăverde jelentkezik,akinek azonban nincs kellő támogatottsága.

A PDL-ben múlt héten azt tárgyalták, hogy elhalasztják aOrszágos Egyeztető Tanács ülését, ám a miniszterelnökcseréről szólóvasárnapi trágyalások után a párt vezetőtanácsának hétfői ülésénmár nem hoztak erre vonatkozó döntést

Citește și: