9 vizualizări 9 iul 2010

Bukarest történelmi központjában, a Nemzeti Bank előtt irodaházak épülnek. Történelmi épületek egész sorát fogják lebontani, és az irodaházakon kívül még egy 200 férőhelyes földalatti parkolót is létesítenek majd. A bejelentést a Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu tette meg.

Hozzátette, hogy "a Nemzeti Bank előtti összes épületet, kezdve a Doamnei és az Academiei utcák kereszteződésétől egészen az Országos Könyvtár székhelyéig" lebontják, "és irodaházak, valamint egy 200 férőhelyes földalatti parkoló épül majd".

A jegybank kormányzója, Mugur Isărescu szerint "a parkoló négy földalatti szinttel lesz kialakítva, és a történelmi központ megmentését jelenti majd, hiszen a környéken nincs parkolóhely.

Nemcsak a Doamnei frontja kerül lebontásra, hanem minden, ami mögötte van". A jegybank kormányzója még hozzátette, hogy építészeti szempontból a Román Nemzeti Bankkal szembeni teljes épületegyüttest már eleve lebontásra ítélték, hogy "össze lehessen majd kötni" az Academiei utcai épületeket a Tőzsdepalotával.

Citește și: