22 vizualizări 31 ian 2011

"Értékelem a rendőrség tevékenységét. Arra is gondolnunk kell, hogy a rendőrök éjjel-nappal rendelkezésünkre állnak. Értékelem azt a román rendőrt, aki jól végzi dolgát. Vannak olyanok is, akik nem válnak a rendőrség dicsőségére, de nem feltétlenül kell kiemelni őket", nyilatkozta Traian Igaş a Korrupcióellenes Igazgatóság évértékelő ülésén.

Igaş hangsúlyozta: amikor az emberek a rendőrhöz fordulnak, meg kell bízniuk benne, mert nagyon sok tisztességes rendőr dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása rendőri kihágásokról, Igaş azt válaszolta: nem ismeri nagyon jól ezt a helyzetet. "A pohár teli felét kell néznünk", fűzte hozzá.

Liviu Popa esetleges leváltása kapcsán - amint azt a szakszervezetek kérték - Igaş leszögezte: "Miniszteri tennivalóimat magam döntöm el, nem pedig másvalakik".

Liviu Popa országos rendőrfőkapitány pénteken Kolozsváron azt mondta, szeretné ha elbocsátásokra kerülne sor a rendőrségnél, mert "elég részeges és semmirekellő rendőr dolgozik", és menniük kellene azoknak, akik szégyent hoznak a rendőrségre.

"Lehet, hogy lesznek elbocsátások a rendőrségnél. A magam részéről szeretném, ha elbocsátások lennének a rendőrségnél, mert megfelelő pillanat ez a rendőrség korszerűsítésére. Van elég részeges, semmirekellő rendőr. Eddig senkit nem rúgtak ki azért, mert nem dolgozott. Azt mondták, aki nem dolgozik, nem tévedhet, és aki nem téved, az megérdemli az előléptetést. Menniük kellene azoknak, akik szégyent hoznak a rendőrségre. Több mint 7 000 rendőr ellen indult előzetes vizsgálat, ebből 2 000-et már kétszer kellett szankcionálni a rendőrök statútumának 2002-es megjelenését követően", magyarázta Liviu Popa.

Nyilatkozatát követően Ciprian Dobre, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője, valamint a Rendőrök és a Szerződéses Személyzet Országos Szakszervezete kérte a rendőrfőkapitány lemondását, a szakszervezet Kolozs megyei vezetője, Dorel Frenţ pedig úgy vélte, a rendőrfőkapitány kijelentései befeketítik az intézményt.

Citește și: