21 vizualizări 31 ian 2011

"Értékelem a rendőrség tevékenységét. Arra is gondolnunk kell,hogy a rendőrök éjjel-nappal rendelkezésünkre állnak. Értékelem azta román rendőrt, aki jól végzi dolgát. Vannak olyanok is, akik nemválnak a rendőrség dicsőségére, de nem feltétlenül kell kiemelniőket", nyilatkozta Traian Igaş a Korrupcióellenes Igazgatóságévértékelő ülésén.

Igaş hangsúlyozta: amikor az emberek a rendőrhöz fordulnak, megkell bízniuk benne, mert nagyon sok tisztességes rendőrdolgozik.

Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása rendőri kihágásokról, Igaşazt válaszolta: nem ismeri nagyon jól ezt a helyzetet. "A pohárteli felét kell néznünk", fűzte hozzá.

Liviu Popa esetleges leváltása kapcsán - amint azt aszakszervezetek kérték - Igaş leszögezte: "Miniszteri tennivalóimatmagam döntöm el, nem pedig másvalakik".

Liviu Popa országos rendőrfőkapitány pénteken Kolozsváron aztmondta, szeretné ha elbocsátásokra kerülne sor a rendőrségnél, mert"elég részeges és semmirekellő rendőr dolgozik", és menniük kelleneazoknak, akik szégyent hoznak a rendőrségre.

"Lehet, hogy lesznek elbocsátások a rendőrségnél. A magamrészéről szeretném, ha elbocsátások lennének a rendőrségnél, mertmegfelelő pillanat ez a rendőrség korszerűsítésére. Van elégrészeges, semmirekellő rendőr. Eddig senkit nem rúgtak ki azért,mert nem dolgozott. Azt mondták, aki nem dolgozik, nem tévedhet, ésaki nem téved, az megérdemli az előléptetést. Menniük kelleneazoknak, akik szégyent hoznak a rendőrségre. Több mint 7 000 rendőrellen indult előzetes vizsgálat, ebből 2 000-et már kétszer kellettszankcionálni a rendőrök statútumának 2002-es megjelenésétkövetően", magyarázta Liviu Popa.

Nyilatkozatát követően Ciprian Dobre, a Nemzeti Liberális Párt(PNL) képviselője, valamint a Rendőrök és a Szerződéses SzemélyzetOrszágos Szakszervezete kérte a rendőrfőkapitány lemondását, aszakszervezet Kolozs megyei vezetője, Dorel Frenţ pedig úgy vélte,a rendőrfőkapitány kijelentései befeketítik az intézményt.

Citește și: