18 vizualizări 17 sep 2010

Ioan Oltean, a PDL alelnöke pénteken, sajtótájékoztatónkijelentette, véleménye szerint a kormány nem hosszabbítja meg 2011január 1-től a közalkalmazotti bérek 25 százalékos csökkentésérevonatkozó intézkedést.

"Remélem, hogy az egységes bértörvény már a 25 százalékkal ismétkiegészített fizetésekből indul ki. Remélem, hogy a kormánynakgondja lesz rá, hogy 2011 január 1-től megszűnjön ez amegszorítás", mondta Oltean.

Újságírói kérdésre válaszolva Oltean kijelentette, biztosinformációval nem rendelkezik e tekintetben.

"Nem tudok biztosat mondani. A törvény azonban kimondja, hogy amegszorítás ideiglenes. Ebből a szempontból teljesen egyértelmű ahelyzet. Ez az átmeneti kitétel megszűnik 2010 december végén.Véleményem szerint a 25 százalékos bércsökkentésre vonatkozószigorításnak meg kel szűnnie, a béreknek pedig vissza kellenetérniük a csökkentés előtti szintre. Természetes lenne, ha az újtörvény, amelynek vitája jelenleg folyik, és amelynek tekintettelkell lennie a gazdasági valóságra, biztosítani tudná a 25százalékos csökkentés nélküli fizetéseket", mondta IoanOlteanu.

A PDL-alelnök szerint a kormány ne fog jogszabályt elfogadni azzalkapcsolatban, hogy a 25 százalékos bércsökkentés 2011 január 1 utánis érvényes legyen.

Citește și: