19 vizualizări 17 sep 2010

Ioan Oltean, a PDL alelnöke pénteken, sajtótájékoztatón kijelentette, véleménye szerint a kormány nem hosszabbítja meg 2011 január 1-től a közalkalmazotti bérek 25 százalékos csökkentésére vonatkozó intézkedést.

"Remélem, hogy az egységes bértörvény már a 25 százalékkal ismét kiegészített fizetésekből indul ki. Remélem, hogy a kormánynak gondja lesz rá, hogy 2011 január 1-től megszűnjön ez a megszorítás", mondta Oltean.

Újságírói kérdésre válaszolva Oltean kijelentette, biztos információval nem rendelkezik e tekintetben.

"Nem tudok biztosat mondani. A törvény azonban kimondja, hogy a megszorítás ideiglenes. Ebből a szempontból teljesen egyértelmű a helyzet. Ez az átmeneti kitétel megszűnik 2010 december végén. Véleményem szerint a 25 százalékos bércsökkentésre vonatkozó szigorításnak meg kel szűnnie, a béreknek pedig vissza kellene térniük a csökkentés előtti szintre. Természetes lenne, ha az új törvény, amelynek vitája jelenleg folyik, és amelynek tekintettel kell lennie a gazdasági valóságra, biztosítani tudná a 25 százalékos csökkentés nélküli fizetéseket", mondta Ioan Olteanu.

A PDL-alelnök szerint a kormány ne fog jogszabályt elfogadni azzal kapcsolatban, hogy a 25 százalékos bércsökkentés 2011 január 1 után is érvényes legyen.

Citește și: