17 vizualizări 24 ian 2011

Ponta elmondta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Választmánya elé terjeszti a törvényszéken bejegyzett politikai platform létrehozását.

"Javasolni fogom, hogy a szövetség (a Nemzeti Liberális Párttal - PNL - szerk. megj.) közép- vagy akár hosszútávra szóljon, és hogy a demokráciával, valamint az állam működésével kapcsolatos célkitűzései legyenek" - mondta a PSD vezetője.

Mint mondta, a szövetség célja a "jelenlegi hatalom által bevezetett társadalomellenes és nemzetellenes intézkedések" leállítása és a gazdaság fellendítése.

"Az emberek arra is kérnek bennünket, hogy büntessük meg azokat, akik megszegték a törvényt, azokat, akik megalázták őket ezekben az időkben" - állította még Ponta.

Mint magyarázta, tökéletesen tisztában van a két párt közötti különböző ideológiai elképzelésekkel és problémákkal, de úgy véli, a két párt programjai között nem ellentmondásról van szó, hanem egyik kiegészíti a másikat.

A PSD vezetője elmondta, meg van győződve afelől, hogy a két erő egyesülése pontosan az lehet, amire az emberek várnak, majd Alexandru Ioan Cuzától idézett.

"Ha február 5-én jóváhagyják ezt a szövetséget, büszkén és bizakodóan írom alá Antonescu úrral egy politikai platform létrehozását, amely Románia újjáépítésére törekszik majd" - mondta Ponta.

A két politikai vezető sajtótájékoztatóján Gheorghe Nichita (PSD), Iaşi polgármestere is részt vett.

Citește și: