15 vizualizări 24 ian 2011

Ponta elmondta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) OrszágosVálasztmánya elé terjeszti a törvényszéken bejegyzett politikaiplatform létrehozását.

"Javasolni fogom, hogy a szövetség (a Nemzeti Liberális Párttal- PNL - szerk. megj.) közép- vagy akár hosszútávra szóljon, és hogya demokráciával, valamint az állam működésével kapcsolatoscélkitűzései legyenek" - mondta a PSD vezetője.

Mint mondta, a szövetség célja a "jelenlegi hatalom általbevezetett társadalomellenes és nemzetellenes intézkedések"leállítása és a gazdaság fellendítése.

"Az emberek arra is kérnek bennünket, hogy büntessük meg azokat,akik megszegték a törvényt, azokat, akik megalázták őket ezekben azidőkben" - állította még Ponta.

Mint magyarázta, tökéletesen tisztában van a két párt közöttikülönböző ideológiai elképzelésekkel és problémákkal, de úgy véli,a két párt programjai között nem ellentmondásról van szó, hanemegyik kiegészíti a másikat.

A PSD vezetője elmondta, meg van győződve afelől, hogy a két erőegyesülése pontosan az lehet, amire az emberek várnak, majdAlexandru Ioan Cuzától idézett.

"Ha február 5-én jóváhagyják ezt a szövetséget, büszkén ésbizakodóan írom alá Antonescu úrral egy politikai platformlétrehozását, amely Románia újjáépítésére törekszik majd" - mondtaPonta.

A két politikai vezető sajtótájékoztatóján Gheorghe Nichita(PSD), Iaşi polgármestere is részt vett.

Citește și: