3187 vizualizări 26 apr 2014

Un arheolog amator a descoperit pe malul râului Tamisa o monedă care este considerată o dovadă în plus a desfrânării din Imperiul Roman.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Mădălina, eleva de la "Jean Monnet", apare luni pe coperta PLAYBOY


Regis Cursan a găsit moneda din bronz cu ajutorul unui detector de metale şi a donat-o Muzeului din Londra.

O faţă a monedei ilustrează o scenă de sex între o tânără care stă întinsă pe un pat şi un bărbat care se află deasupra ei. Curatorul Muzeului din Londra este de părere că moneda care datează de acum 2000 de ani este o dovadă în plus a vieţii lipsite de inhibiţii din acea perioadă. "Londra era un centru de aprovizionare pentru armata romană (în perioada ocupaţiei romane n.r.). Negustorii din întregul imperiu ar fi venit aici, iar o parte importantă a economiei care a înflorit în acea perioadă a fost, cel mai probabil, prostituţia", a explicat Caroline McDonald.

McDonald este de părere că legionarii, nevoiţi să se înroleze în armată pentru 25 de ani, ar fi fost clienţi fideli ai acestor bordeluri, în special pentru că nu aveau voie să se căsătorească în perioada în care serveau în armată. Se pare că moneda descoperită pe malul Tamisei i-a fost oferită unei prostituate drept recompensă pentru serviciile ei, speculează specialiştii de la Muzeul din Londra.

 

Citește și: