Ana Petrescu
935 vizualizări 15 dec 2019

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul Diasporei care şi-a constituit prima filială în Marea Britanie, la Wolverhampton, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii remis, duminică, MEDIAFAX.

„Aurul României sunt oamenii: cei dintre graniţele ei şi cei plecaţi în exil economic. A venit vremea ca acest AUR să iasă singur la suprafaţă, dacă partidele perindate la putere nu vor să îl scoată. Veniţi acasă, pentru a ne lua ţara înapoi! Veniţi şi luati frâiele în mâinile voastre. Avem nevoie de voi, cei care aţi acumulat deja o experienţă în Occident. Veniţi şi candidaţi la funcţiile publice!”, a declarat duminică George Simion, lider al Alianţei pentru Unirea Românilor, potrivit sursei citate.

Filiala AUR din Marea Britanie are 20 de reprezentanţe locale, iar preşedinte interimar al filialei a fost desemnat Adrian Popa, originar din Suceava.

„Am 20 de ani de când sunt în Marea Britanie, din 21 mai 1999. Câţi dintre voi vreţi să vă întoarceţi acasă? Toţi, nu? Conducătorii, hoţii ăştia, au săpat o prăpastie între noi, diaspora, şi cei din ţară. E ca la un meci de fotbal: cei din ţară sunt pe teren, văd numai o parte a jocului. Noi, cei din diaspora, suntem în tribună, vedem jocul per ansamblu. Putem să ne aducem contribuţia fiecare şi să venim cu ce am învăţat din democraţiile în care trăim. AUR este liantul dintre cei din ţară şi cei din diaspora. Să ieşim în faţă şi să candidăm cât mai mulţi!”, a explicat Adrian Popa.

Candidaturile românilor din Diaspora la alegerile locale de anul viitor pentru primării, consilii locale, judeţene sau în Parlament reprezintă un obiectiv al Alianţei pentru Unirea Românilor, conchide sursa menţionată.

 

Citește și: