Andi Manciu - Mediafax
886 vizualizări 16 nov 2014

”Avem o guvernare care nu înţelege că efectele pe care astăzi le generează proasta organizare a alegerilor din diaspora pot să însemne ceva devastator pentru democraţia din România. Sunt mii de români, au arătat toate televiziunile, a scris presa, am semnalat, avem filmuleţe de la toată lumea. Sunt mii de români care nu vor putea, din pricina domnului Meleşcanu şi a Ministerului de Externe, să-şi exercite un drept fundamental. Este de datoria noastră, dar, din păcate, nu va ajuta la nimic, să cerem demisia astăzi a domnului Meleşcanu, care nu înţelege decât să ajute unul din candidaţi prin sabotarea votului din diaspora şi să cerem ca o soluţie obligatorie prelungirea programului de vot din diaspora”, a susţinut Gorghiu.

Ea a menţionat că, dacă programul de vot nu va fi prelungit, ”statul român va avea o problemă majoră”.

”Suntem singurii din lume care împiedicăm exercitarea dreptului de vot al unor oameni care au acest drept de vot. Ca atare, aşteptăm un răspuns favorabil la solicitatea noastră de prelungire a programului dreptului de vot”, a mai spus Gorghiu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după ce a votat, că a făcut o cerere către BEC prin care a solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, "acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze".

Citește și: