Ana Petrescu
1294 vizualizări 12 sep 2019

„Tirania PSD asupra Senatului continuă şi ia amploare! Marţi, PSD a încălcat regulamentul atunci când au propus pentru şefia Senatului un membru ALDE. Astăzi (joi - n.r.), revoluţia roşie de acaparare a Senatului a continuat printr-un abuz nemaivăzut la adresa senatorilor ALDE. PSD acţionează într-un mod autoritar, ca şi cum totul li se cuvine, iar cine li se împotriveşte trebuie să dispară. Asta se întâmplă şi cu acţiunea împotriva grupului de senatori ALDE. Pentru PSD nu mai contează regulile. Nimic. Scopul lor este de a distruge pentru a putea mai apoi să acapareze”, a scris Dorin Bădulescu, joi, pe Facebook.

„După ce am văzut azi, mai au puţin pesediştii şi cheamă SPP-ul să dea afară pe senatorii ALDE cu forţa, să cureţe tot în urma lor. Asta e situaţia de la Senat: totul sub imperiul terorii pesediste. Îi încurcă faptul că senatorii ALDE nu au trecut la chemarea lui Teodor Meleşcanu în barca pesedistă. Li s-au cam stricat apele”, a completat Bădulescu.

Acesta a mai acuzat că PSD a ajuns în Senat să se treacă peste orice fel de reguli şi prevederi statutare pentru a îi elimina pe cei incomozi.

„Ce vor avea acum să ne facă? Să ne interzică accesul în clădirea Parlamentului după ce au dat ordin să mute tot personalul de la grupul ALDE şi să schimbe încuietori? Aşa speră doamna Dăncilă să rămână în funcţie? Întreb doar. Este un mod complet ieşit din orice norme democratice. În Camera superioară a Parlamentului s-a ajuns să se treacă cu buldozerul pesedist peste orice fel de reguli şi prevederi statutare doar pentru a-i elimina pe cei incomozi”, a conchis senatorul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în plenul de miercuri, că Teodor Meleşcanu, propus de PSD şi ales la şefia Senatului, nu mai este membru şi senator al ALDE. El a adăugat că grupul ALDE la Senat nu mai poate funcţiona, după plecarea lui Meleşcanu, fapt pentru care cerut să se ia act de desfiinţarea grupului ALDE.

Preşedintele ALDE a afirmat că urmează să anunţe configurarea unui grup senatorial mixt, prin depunerea unui act oficial la biroul preşedintelui Senatului.

Citește și: