Catalin Lupasteanu - Mediafax
Eliana Radulescu - Mediafax
3296 vizualizări 7 feb 2015

Breazu va fi prezentat duminică la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE. Întrebată într-un interviu la B1 ce ştie despre acest caz, Elena Udrea a susţinut că nu are cunoştinţă despre situaţia concretă în care se află administratorul terenurilor sale. „Nu ştiu. Am auzit şi eu venind spre emisiune. N-aş şti acum să spun mai mult despre această sitiuaţie. Cert este că nu există nimeni de bună credinţă – oameni care cu mandatul pe masă declară orice am văzut că există – care să spună că Elena Udrea a pretins vreodată vreun folos sau să fi cerut în Minister să se întâmple lucrurile într-un anume fel”, a arătat Udrea.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul "Gala Bute" şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton. Comisia juridică din Senat a avizat marţi solicitarea procurorilor, urmând ca plenul să aibă decizia finală asupra cererii DNA.

Cum va vota PNL la cererea de arestare a lui Udrea: „Ştiu că este dureros, dar decizia politică este luată”

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, întrebată cum va vota PNL, în plenul Camerei Deputaţilor, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, că orice fel de opoziţie de a vota o astfel de cerere înseamnă o mie de paşi înapoi lupta anti-corupţie.

”Nu este cazul să mai discutăm pentru că decizia politică este luată, este aceeaşi pentru toată lumea şi, tocmai pentru că nu personalizăm, nu este un lucru care să ţină de persoană, este un principiu pe care PNL trebuie să îl respecte, cu atât mai mult cu cât este vorba de colegi”, a spus Alina Gorghiu.
Ea a continuat: ”Ştiu că este dureros, ştiu că oamenii au relaţii personale, dar cred că orice fel de opoziţie pe care vreun parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea pe un anume caz sau altul, înseamnă o mie de paşi înapoi în toată reforma şi în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupţie”, a spus ea.

Deputaţii din Comisia juridică se vor întâlni "în regim de urgenţă", duminică, la ora 16,30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea.

Citește și: