Clarice DINU
5643 vizualizări 27 iul 2011

Aminitirile lui Adrian Năstase din perioada când era vecin cu Traian Băsescu se reîmprospătează. Dacă în urmă cu câţiva ani recunoştea că stătea "deseori la un pahar" cu actualul şef al statului, fostul premier spune acum şi ce, şi cât beau.

"Pot să vă spun că şi eu am băut cu Traian Băsescu nenumărate sticle de whisky pe vremea când eram vecini. Nu ştiu dacă mai bea, dacă nu mai bea, cât bea, sunt problemele lui. Acum, esenţial este dacă un anumit regim de viaţă afectează deciziile pe care le ia sau poate să-i afecteze sănătatea, înţeleg că nu… Deci este un subiect pe care nu-l comentez", a susţinut Năstase, într-un interviu acordat ziarului ring.

Nu este singurul pesedist însă care vorbeşte în această notă de preşedinte. Fostul şef al PSD, Mircea Geoană, a spus şi el că "Traian Băsescu este un tip simpatic în particular, poţi bea un whisky sau o bere cu mare plăcere cu el, dar şi-a demonstrat limita proiectului politic".

Pretextul a fost bun şi pentru Marian Vanghelie. După ce şeful statului a susţinut că, în 2009, Ministerul de Interne era controlat de tandemul Cătălin Voicu - Marian Vanghelie, acesta din urmă a reacţionat:"Unii dintre cei care vorbesc de vanghelizare beau câte două sticle de whisky pe zi. Este vorba de preşedintele Traian Băsescu, ştim cu toţii că bea foarte mult".

Nici Victor Ponta nu s-a lăsat mai prejos. "Cred ca domnul Băsescu este nemulţumit de pasiunea mea pentru sportul auto, pentru că nu am voie să beau alcool", a spus el, după ce şeful statului a declarat, într-un interviu, că liderul PSD nu are cum să fie premier, în condiţiile în care el este doar copilot al maşinii cu care concurează la raliuri.

Traian Băsescu nu a scăpat de întrebări incomode nici la "Cronica cârcotaşilor", emisiune la care şeful statului a participat, în 2009, pe când era candidat la prezidenţiale, făcându-le realizatorilor o demonstraţie de cum se bea whisky fără să te îmbeţi.


Citește și: