Biro ATTILA
1009 vizualizări 8 apr 2013

Fostul premier Adrian Năstase strânge fonduri de la cititorii blogului său pentru Fundaţia Europeană Titulescu al cărei preşedinte-fondator este. Năstase a postat un anunţ pe pagina blogului prin care îi îndeamnă pe fanii săi să direcţioneze 2% din impozitul anual la FET. Fundaţia care a primit în folosinţă un imobil RA-APPS s-a remarcat în spaţiul public prin conferinţe printre care şi prelegerea din 2011 a lui Adrian Severin despre corupţie, el însuşi cercetat pentru astfel de fapte.

Adrian Năstase a postat pe blogul său o secţiune specială prin care îşi invită cititorii să direcţioneze impozitul anual de 2% către Fundaţia Europeană Titulescu. Prevederea 2% este un mecanism prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentala (asociaţie sau fundaţie).

Fundaţia Europeană Titulescu a fost infiinţată de Adrian Năstase pe 15 martie 1991. Adrian Năstase este preşedintele consiliului de conducere. Potrivit propriei pagini, din conducere mai fac parte şi Laurentiu GUTICA-FLORESCU, director al Muzeului de Istorie Olt; Octavian STIREANU, publicist; Florin GEORGESCU, fost vicepremier al guvernului Ponta I.

Fundaţia s-a remarcat, în 2011, când Adrian Severin, investigat de DNA în urma scandalului din Parlamnetul European, a conferenţiat pe tema „mitologia şi exceptionalismului corupţiei romaneşti”.

Fundaţia Europeană Titulescu, al cărei preşedinte este Adrian Năstase, ocupă o vilă impozantă de pe bulevardul Kiseleff. Fundaţia a fost înfiinţată în 1991 şi are ca scop principal restituirea operei politico-diplomatice a lui Nicolae Titulescu, dar organizează dezbateri şi simpozioane şi pe alte teme.  În 2001, pe când era premier, Adrian Năstase a declarat fundaţia de utilitate publică. În acelaşi an, FET a primit în folosinţă pentru 49 de ani imobilul de pe şoseaua Kiseleff.

Citește și: