Ana Petrescu
233 vizualizări 12 apr 2019

„Dl Iohannis a ajuns la o concluzie după consultările din aceste zile, şi anume că ALDE nu e interesat de un dialog cu el. Greşit dle #Iohannis, ALDE e interesat de un dialog cu instituţia prezidenţială, de un dialog pe justiţie, dar unul real, nu un simulacru precum cel pe care l-aţi organizat dvs. în aceste două zile la Cotroceni. Ce dialog puteam să avem noi, #ALDE, cu dl Iohannis? O consultare, din punctul nostru de vedere, ar fi însemnat să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Avea de gând să ne consulte cu privire la tema referendumului, la întrebări? Nu, el doar voia o acţiune de imagine. Aşadar, ce consultări a vrut domnul Iohannis?”, au spus reprezentanţii ALDE, pe pagina de Facebook a partidului.

Sursa citată a adăugat că şeful statului trebuie neapărat să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr dacă doreşte să aibă credibilitate într-o discuţie despre justiţie.

„Despre justiţie putem discuta oricând, dar este complicat să vorbim cu cineva care preferă să adopte poziţia struţului şi să bage capul în pământ ca să nu vadă situaţia actualului procuror general al României. Dacă doreşte ca mesajul şi demersul domniei sale să aibă credibilitate, dl Iohannis trebuie neapărat să îl revoce pe Augustin Lazăr, pentru că altfel dovedeşte că este complice la ceea ce a făcut procurorul Lazăr în Penitenciarul #Aiud. Este regretabil că, la 30 de ani de la căderea comunismului, avem astfel de personaje în posturi cheie în justiţie. În continuare ne întrebăm dacă preşedintele Klaus Iohannis îi este doar recunoscător lui Augustin Lazăr pentru dosarele închise sau e doar şantajat cu dosarul soţiei sale”, a completat sursa menţionată.

„Poate dl. Iohannis nu a văzut filmuleţul care circulă pe internet cu privire la ce treabă bună făcea dl #Lazăr la Penitenciarul Aiud. I-l lăsăm aici, poate are timp să îl vadă”, au conchis membrii ALDE, care au ataşat postării lor un video cu Ioan Muntean care a făcut declaraţii despre subiect la Antena 3.

Reacţia ALDE vine după ce Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că deşi reprezentanţii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu au fost invitaţi la consultări, aceştia nu au venit la Cotroceni, ceea ce arată că formaţiunea nu este interesată să aibă un dialog cu preşedintele ţării şi nici nu este preocupată de situaţia justiţiei din România.

Şeful statului a avut vineri, ultimele consultări pe tema situaţiei în justiţie, cu social-democraţii. Partidul Social Democrat a trimis la consultările de la Palatul Cotroceni, pe Eugen Nicolicea şi doi foşti deţinuţi politici, Marin Iancu şi Ioan Muntean.

 

Citește și: