Vasile Magradean
190 vizualizări 9 dec 2012

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a votat, duminică dimineaţă, la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012, la o secţie din Cluj-Napoca, spunând că şi-a exprimat opţiunea electorală pentru ca România să fie o ţară stabilă în viitor, în care scandalurile să fie eliminate total, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat pentru a încerca să îmi sprijin speranţa ca România să fie, în viitor, o ţară stabilă, în care scandalurile să fie eliminate total şi politicienii să subordoneze tot ceea ce fac în interesul poporului român, să depăşească faza urii personale şi să-şi subordoneze eforturile unor obiective naţionale importante, care sunt pentru România de mare actualitate", a declarat Ioan Rus.

Întrebat, după ce a votat, dacă cineva din PSD şi-a cerut scuze după scandalul în urma căruia a demisionat din funcţia de ministru de Interne, după referendum, Rus a răspuns că, din punctul său de vedere, această problemă este depăşită.

"Viaţa a demonstrat că vorbim de aceleaşi cifre legate de numărul persoanelor cu drept de vot. Aceasta este populaţia României cu drept de vot. Problema este depăşită din punctul meu de vedere", a afirmat Rus.

Acesta şi-a exprimat opţiunea politică singur,la secţia numărul 160 din Cluj-Napoca.

În august, Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Fostul ministru acuza presiuni care s-ar fi făcut asupra sa în ceea ce priveşte numărul alegătorilor.

În judeţul Cluj, 597.538 de alegători sunt aşteptaţi să voteze în cele 652 de secţii de vot din judeţ, cele mai multe, 181, fiind deschise în Cluj-Napoca. Judeţul Cluj este împărţit în 10 colegii pentru Camera Deputaţilor şi 4 pentru Senat.

Citește și: