Sorina Ionaşc
53039 vizualizări 26 oct 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis şi Victor Ponta au ajuns la egalitate de voturi, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări şi Studii Calitative şi Cantitative, o casă de sondaj arondată PNL. Sondajul a fost, de altfel, comandat de o fundaţie liberală. De remarcat faptul că CCSCC este condus de Cosmina Foia Ardelean, al cărei nume apare într-un document DNA, care-l învinuieşte pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu că a primit o sumă de 5.000 de euro ca mită de la omul de afaceri Ioan Bene pentru un sondaj de opinie fictiv realizat de CCSCC înaintea alegerilor europarlamentare.

Întrebaţi pe cine vor vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, jumătate dintre respondenţi l-a indicat pe candidatul ACL, în timp ce ceilalţi l-au favorizat pe premierul Victor Ponta.

În ce priveşte primul tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 2 noiembrie 2014, candidatul alianţei PSD-PC-UNPR ar fi votat de 36 la sută dintre alegători, înj timp ce Klaus Iohannis ar primi doar 30% din voturi. Locul trei ar fi adjudecat de Monica Macovei, cu 7%, în timp ce pe locul patru s-ar clasa, la egalitate de voturi, Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea (câte 6%).

De amintit că un sondaj IRES, condus de fostul strateg PSD Vasile Dâncu, spunea în urmă cu o săptămână, că Victor Ponta şi Klaus Iohannis se află pe primele două locuri ca intenţie de vot în primul tur (41-30), dar că prezidenţiabilul PSD l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%. REZULTATELE SONDAJULUI IRES AICI.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pe de altă parte, clasamentul este completat de Teodor Meleşcanu şi Kemen Hunor, ambii cu câte 3 la sută, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a rfi votat de 2% dintre alegători.

Mai mult de o treime dintre respondenţi susţin că nu vor merge la vot pe 2 noiembrie. Referitor la prezenţa la vot, estimată de CCSCC pe baza sondajului comandat de Institutul Liberal Brătianu, doar 50 la sută dintre români s-ar prezenta la urne, în timp ce 5 la sută dintre ei se declară nehotărâţi.

Cercetarea sociologică a fost realizată telefonic, în perioada 21-24 de octombire, pe un eşantion de 919 persoane, având o marjă de eroare de 3,2%.

Un nou sondaj al CSCI, institut care lucrează pentru PSD, arată cu cine votează BUCUREŞTENII la Preşedinţie: primul tur câştigat de Ponta. Ce se întâmplă în turul doi

37% dintre bucureşteni ar vota cu Victor Ponta în primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar 29%, cu Klaus Iohannis, arată un sondaj făcut de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), care lucrează în campanie pentru PSD. Coordonatorul său este Dan Sultănescu, unul dintre consilierii de imagine de la partid ai lui Victor Ponta, cooptat însă şi ca editorialist şi coordonator la Obiectiv.info, afiliat RTV, postul înfiinţat de deputatul PSD Sebastian Ghiţă. CSCI este de altfel parte a Fundaţiei Multimedia pentru democraţie locală, ONG condus de Dan Sultănescu şi înfiinţat de al doilea strateg de imagine al lui Victor Ponta, Bogdan Teodorescu. REZULTATELE AICI

 

Citește și: