„Alianţa Creştin-Liberală a luat act de declaraţiile premierului Victor Ponta privind aşa-zisele sale reuşite şi intenţia domniei sale de a sprijini în continuare proiectele dedicate memoriei comunismului. Pentru corecta informare a opiniei publice, ACL a făcut o listă a „realizărilor” primului ministru din care rezultă, de fapt, foarte clar dezinteresul şi ignoranţa sa în această privinţă”, se afirmă în comunicatul menţionat.

ACL precizează că proiectul de lege privind dublarea indemnizaţiei foştilor deţinuţi politici a fost depus la Parlament de PNL, la începutul lunii mai 2014.

Potrivit sursei menţionate, de 14 luni „zace” în Parlament proiectul de lege care obligă torţionarii comunişti condamnaţi să plătească despăgubiri victimelor. „Proiectul, iniţiat de Guvern în momentul declanşării campaniei de aducere în faţa justiţiei a torţionarilor comunişti, putea fi aprobat fără probleme până acum de majoritatea parlamentară controlată de PSD”, evidenţiază comunicatul ACL.

ACL mai afirmă că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat sub coordonarea directă a primului ministru, a intrat în martie anul acesta „pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigaţii începută anul trecut şi a căror rezultate se văd în justiţie (cazurile Vişinescu şi Ficior)”.

„Tăcerea şi indiferenţa au luat locul acţiunilor în justiţie pentru aducerea în faţa judecătorilor a celor vinovaţi de crimele comunismului. Amendăm totodată aici indiferenţa şi lipsa de implicare a acestei instituţii în „cazul Andrei Ursu”. Dezinteresul şi proasta gestionare a „cazului Andrei Ursu” de către guvernul Ponta au făcut ca un om să treacă prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile”, arată comunicatul ACL.

Citește și: