Andrei Ilinca
281 vizualizări 11 iun 2019

„Cele mai importante două puncte sunt cele legate de comisia care va dezbate în termen rapid proiecte legate de legislaţia electorală, astfel încât incidente similare celor din 2014, din timpul alegerilor prezidenţiale, cele din data de 26 mai anul acesta din timpul alegerilor europarlamentare să nu se mai repete”, a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu a declarat că se aşteaptă ca Parchetul să ajungă la o concluzie pentru sancţionarea persoanelor „care au îngrădit exercitarea dreptului la voi în Diaspora”.

„Evident că nu în BPR trebuie stabiliţi vinovaţii, mă aştept, însă, ca ancheta Parchetelor să ducă la o concluzie de data aceasta, astfel încât să nu rămână nesancţionate persoanele care au îngrădit exercitarea dreptului de vot în Diaspora.”, a adăugat aceasta.

Senatoarea PNL a adăugat că Opoziţia are mai multe proiecte legate de votul prin corespondenţă.

„Am fost de acord cu înfiinţarea acestei Comisii dar cu discutarea cu prioritate a proiectelor aflate deja în procedură legislativă. Opoziţia are în Camera Deputaţilor peste cinci-şase proiecte legate de acest vot prin corespondenţă, vot electronic şi alte facilităţi astfel încât cetăţenii din Diaspora să îşi poată exprima dreptul de vot fără blocaje”, a adăugat Gorghiu.

Aceasta a mai spus că speră ca modificările legislative să fie aplicabile până la alegerile prezidenţiale.

”Iar a doua solicitare pe care Birourile Permanente Reunite au acceptat-o a fost legată de calendar. Ne dorim să avem finalizate concluziile şi propunerile pentru îmbunătăţire a legislaţiei astfel încât ele să devină realitate şi aplicabile până la alegerile prezidenţiale, până la finalul acestei sesiuni, cel târziu la data de 1 septembrie să fie totul publicat în Monitorul Oficial”, a mai spus aceasta.

Foto: Hepta

Citește și: