Andi Manciu - Mediafax
Cristian ANDREI
80024 vizualizări 17 dec 2014

Iniţial, îşi anunţaseră candidatura doar Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, acesta din urmă retrăgându-se în ultimul moment.

Ludovic Orban şi-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, decizia de a candida la şefia PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, el arătând că este susţinut de "foarte mulţi membri" ai partidului.

"Candidez pentru că eu consider că am deplina legitimitate pentru a aspira la această funcţie. (...) Port blazonul PNL cu mândrie şi cu cinste de 25 de ani. La ora actuală sunt susţinut de foarte mulţi membri ai PNL, foarte mulţi membri ai partidului mi-au solicitat să candidez la această funcţie", a spus Orban.

"Ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL de către mine va constitui o garanţie că PNL va rămâne cu adevărat PNL, că va continua să fie partidul Brătienilor, partidul marilor noştri înaintaşi care au avut o mare contribuţie la făurirea României moderne. Consider că reprezint o garanţie pentru faptul că PNL va deveni principalul partener politic care să participe la îndeplinirea obiectivelor programului lui Klaus Iohannis", a adăugat el.

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii după ce a fost ales, marţi, lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor, în locul lui George Scutaru, care şi-a depus mandatul pentru a deveni consilier prezidenţial.

Funcţia de preşedinte al PNL este vizată, de asemenea, de Teodor Atanasiu, care a anunţat în 28 noiembrie că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, care va rămâne vacantă după ce Klaus Iohannis va fi învestit în funcţia de preşedinte al României.
 

Citește și: