Gandul.info
Cristina ANDREI
455 vizualizări 27 nov 2017

„În ceea ce priveşte pachetul de legi ale justiţiei pregătit iniţial de ministrul Justiţiei şi prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluţia şi aşteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament şi care va fi forma finală rezultată din Comisie. Avem îngrijorări foarte serioase cel puţin cu privire la propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei", a spus Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. 

Acesta a subliniat că România a avut, în ultimii 15 ani, realizări notabile în acest domeniu, argumentând că, din punctul de vedere al SUA, România duce cea mai puternică luptă anticorupţie, lăudând, în acelaşi timp DNA.

„În ultimii aproximativ 15 ani România a dus o luptă tot mai credibilă împotriva corupţiei de nivel înalt şi mediu. A creat independenţă judiciară, a creat instituţii care se ocupă de descoperirea infracţiunilor şi a corupţiei, mă refer în principal la DNA. Când ne uităm la întreaga regiune, SUA consideră că România este ţara cu cea mai credibilă luptă anticorupţie. Desigur se mai pot face multe lucruri în ce priveşte prevenţia şi educaţia, dar România are rezultate excepţionale în privinţa pedepsirii celor care fură din banii publici", a adăugat Klemm într-un interviu pentru publicaţia Expres de Banat. 

 

Citește și: