Cristian ANDREI
18491 vizualizări 17 mai 2012

Disputa dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea României în Consiliul European urmează să fie tranşată până în luna iunie.

"Calea în niciun caz nu este să mergem amândoi la Bruxelles cu două avioane diferite. Nu voi face de râs România, să mergem diferit. Pentru domnul preşedinte este o chestiune de orgoliu, iar pentru mine este o problemă de funcţionare în Europa. Dacă se duce şi nu are sprijin pentru măsurile pe care le propune, lucrurile nu funcţionează", a declarat premierul Victor Ponta la România TV.

El a precizat că, probabil, preşedintele Băsescu va ajunge la întâlnirea informală a Consiliului European, programată pentru 23 mai la Bruxelles, dar el va ajunge la reuniunea din luna iunie.

"Dacă domnul preşedinte se suie în avion şi se duce, consultându-mă cu Guvernul şi Parlamentul prin mecanisme constituţionale cred că trebuie să stabilim pe plan intern cine participă şi cu ce plan. Nu te poţi reprezenta pe tine", a subliniat Ponta.

Premierul a adăugat că din punct de vedere constituţional nu există nicio prevedere că preşedintele reprezintă România în structurile europene. "Practica europeană este să meargă prim-miniştri", a subliniat Victor Ponta.

Citește și: