Nicolae Oprea
102 vizualizări 22 oct 2019

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, marţi dimineaţa, că o să discute pe marginea raportului MCV imediat ce acesta va fi aprobat în Colegiul Comisarilor, întâlnirea urmând să aibă loc marţi, la ora 14.00, ora României

„Raportul încă nu este aprobat de Colegiul Comisarilor. Întâlnirea Colegiului Comisarilor este la ora 14, ora României. După aceea, sigur că o să vorbim. (...) Nu voi comenta asupra raportului. O să ies la declaraţii de presă după ce raportul o să fie public. Cred că s-a lămurit toată această discuţie publică, plină de minciuni şi cred că odată pentru totdeauna s-a demonstrat că eu am spus adevărul şi anume noi am primit documentul de la Ministerul de Externe şi ministrul Justiţiei şi Ministerul Justiţiei nu a intervenit nici asupra formei şi nici asupra formei de răspuns”, a spus Birchall.

Între timp, europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache a afirmat, marţi, că Bulgaria a fost scoasă de sub incidenţa MCV, în timp ce pentru România acest Mecanism este încă menţinut. Anunţul vine înainte de publicarea raportului de către Comisia Europeană.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că se aşteaptă ca din punct de vedere al evaluării actului de guvernare raportul MCV să fie pozitiv. „Consider că nu am greşit din punct de vedere juridic şi sper ca raportul MCV să respecte acest lucru”, a mai spus ea.

Ministrul în funcţie al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că la începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană va publica raportul MCV la adresa României şi Bulgariei. CSM a acuzat că proiectul raportului, care este anterior trimis ministerului Justiţiei şi asupra căruia se pot face observaţii, a fost clasificat, iar membrii Consiliului nu au putut să-l consulte în timp util. În replică, Birchall a precizat că procedura este aceeaşi ca în toţi anii.

 

Citește și: