Andi Manciu - Mediafax
929 vizualizări 14 iul 2012

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că cel care se teme "în primul rând de o justiţie corectă" este preşedintele suspendat Traian Băsescu, întrucât acesta are "două sau dacă nu trei dosare blocate" în condiţiile în care din postura sa are imunitate.

"Există oameni în România care ştiu că în faţa cetăţenilor (...) nu mai au nicio şansă şi în lupta disperată, în cramponarea asta de un scaun – degeaba neagă domnul Băsescu – sigur, nu e orice scaun, nu e un scaun de director, nu e o slujbă bună, e vorba de poziţie extraordinară de putere şi de o imuntate inclusiv în faţa legii, despre care dânşii tot vorbesc, de care domnul Traian Băsescu nu se poate dispensa", a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

El a mai spus că persoane din jurul lui Traian Băsescu "profită" de poziţiile în care au ajuns pentru a determina o presiune a instituţiilor europene în favoarea sa.

"Nu mai are acest curaj, pentru că de fapt culmea e că cel care se teme, eu cred, în primul rând de o justiţie corectă în România e Traian Băsescu. (...) Cel care are două sau dacă nu trei dosare blocate, omul politic de care justiţia nu are voie prin lege, ca să spun aşa, să se atingă este Traian Băsescu", a susţinut Antonescu.

El a precizat că unora dintre ambasadorii cu care a discutat în ultimele zile le-a spus inclusiv acest lucru, în momentul în care aceştia şi-au exprimat îngrijorările privind justiţia în ceea ce-i priveşte pe politicieni.

În plus, el a precizat că, în situaţia în care USL va rămâne la conducerea ţării, "politicienii nu vor avea niciun fel de protecţie sau regim special în faţa justiţiei".

"Nu-i pot garanta imunitatea în faţa justiţiei (lui Traian Băsescu - n.r.), dar îi pot garanta că nimeni nu va instrumenta un dosar politic împotriva sa", a mai spus Antonescu.

Citește și: