Liviu Dadacus
152 vizualizări 23 ian 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la şedinţa comună a celor două Camere reunite în sesiune extraordinară, că România are nevoie de alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp.

"România are nevoie de soluţia radicală - alegeri anticipate pezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei, căreia trebuie să-i daţi un răspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastră intenţii, noi propunem această soluţie: vrem să ştim răspunsul dumneavoastră. Cei din stradă contează? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?", a spus Antonescu.

"Cu sau fără verdictul dumneavoastră, trebuie să se ştie limpede: noi, fără anticipate, împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată. Cu strada, da", a continuat Antonescu, într-un discurs pe parcursul căruia aproape a strigat, având permanent un ton ridicat.

Antonescu a spus că revendicările protestatarilor din stradă, care strigă "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!" şi "Anticipate!" reprezintă "copleşitoarea" majoritate a cetăţenilor.

"Milioane de români azi sunt la fel de nemulţumiţi, îşi doresc aceleaşi lucruri, e cazul să ne spuneţi, domnilor de la putere, dacă aveţi aceeaşi evaluare. Da sau nu. Dacă sunt doar câteva sute de protestatari răzleţi, atunci ignoraţi-i, dacă ei reprezintă nemulţumirea a milioane de români, atunci încetaţi, domnule premier, cuvântător în numele PDL, să explicaţi cum e totul foarte bine dacă rămâneţi din nou la putere", a menţionat Antonescu.

"«Jos Băsescu!» înseamnă că vor un alt preşedinte. «Jos Guvernul!» înseamnă că vor un alt Guvern. «Alegeri anticipate!» înseamnă că vor alt Parlament. Aşa înţelegem noi!", a mai spus Antonescu.

Antoenscu a adăugat că opoziţia propune ca soluţie la "enorma nemulţumire publică din România" demisia preşedintelui României, a Guvernului şi a Parlamentului.

"Vă cerem soluţia - singura democratică - a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc, a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia", a spus Antonescu.

El a spus că numai românii pot spune ce anume din clasa politică le place sau nu le place, la alegerile antipate.

"Numai românii pot spune în democraţie care sunt autorităţile pe care le recunosc drept reprezentative. Noi spunem că singurul răspuns politic, democratic şi moral la nemuţumirile acestor oameni e să ne depunem toţi mandatele şi să le dăm şansa acum, direct, democratic, să facă ei curăţenie dacă asta vor în clasa politică şi autorităţile româneşti. Ei, nu dumneavoastră", a spus Antonescu.

Citește și: