Clarice DINU
1059 vizualizări 23 oct 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat, miercuri seară, că una dintre variantele puse în ”discuţia informală” din USL în perspectiva elaborării bugetului de anul viitor a fost mărirea cotei unice la 22 la sută şi scăderea TVA cu două procente, precizând însă că ”nu se pune problema cresterii cotei unice cât timp PNL e în guvern”.

”A existat o discuţie sau mai curând un început în perspectiva bugetului de anul viitor. Între aceste variante pur teoretice se afla si aceasta”, a declarat Antonescu într-o intervenţie la Realitatea, după ce gândul a prezentat, în exclusivitate, informaţia privind unificarea cotei unice şi a TVA la 22 la sută.

Liderul PNL a adăugat că liberalii nu vor accepta această variantă, deoarece majorarea cotei unice reprezintă o povară pe care românii nu o pot suporta.

”Nu mărirea cotei unice va fi varianta aleasă. PNL nu va accepta sub nicio formă creşterea cotei unice.(...) În principiu, poziţia noastră este de a modifica politica de redevenţe, de a obţine o sporire a veniturilor de acolo. (...) Nu se pune problema creşterii cotei unice cât PNL e în guvern”, a mai spus Antonescu. 

Creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA cu două procente, aceasta a fost o variantă propusă de premierul Victor Ponta în ultima şedinţă a USL pentru a aduce bani la buget anul viitor. Şeful guvernului le-a transmis liberalilor, la întâlnirea de vineri, că încasările la buget nu sunt cele prognozate şi le-a propus unificarea cotei unice şi a TVA la 22%, măsura urmând a fi aplicată începând din 2014, au declarat pentru gândul surse din USL. În cadrul şedinţei nu s-a luat nicio decizie, propunerea premierului urmând a fi discutată pe larg într-o şedinţă ulterioară.

Citește și: