Cristian ANDREI
19246 vizualizări 7 mai 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reacţionat după ce a fost acuzat de trădare de fostul vicepreşedinte Ovidiu Silaghi, spunând că PNL nu l-a trădat de trei ori, ci l-a pus de trei ori ministru. Mai mult, liberalul acuză PSD că a reînceput mizeriile din timpul guvernării Năstase când racola primari şi parlamentari.

„Pe mine m-a surprins această mişcare pentru că îl cunosc pe Ovidiu Silaghi, este un om care a fost 24 de ani în PNL, care a fost de trei ori ministru al partidului, a fost parlamentar, era vicepreşedinte al partidului şi care nici măcar nu ne-a anunţat că ne părăseşte şi pleacă la PSD. Nu este adevărat că m-a sunat şi nu i-am răspuns la telefon şi oricum nu sunt singurul membru al conducerii PNL, mai rămâneau încă 70 de colegi pe care putea să-i contacteze”, a declarat pentru gândul Crin Antonescu.

El a reamintit că această nouă plecare din PNL nu este la fel de ruşinoasă precum cea a fostului preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

“Cazul domnului Silaghi nu este nici pe departe la fel de ruşinos cum a fost cazul domnului Tăriceanu. Nu are importanţă că s-a înscris în PSD sau nu, e pe faţă agent PSD şi lucrează pentru PSD. Ştiu că nu şi-a făcut încă acte la PSD, dar nu m-ar mira nici asta. Eu mă simt foarte bine pentru că PNL devine mai puternic şi se va dovedi peste nici trei săptămâni asta în condiţiile în care pesediştii au reînceput practica lor din anii 2000 - 2004 şi practica pedeliştilor de a face presiuni, de a lua primari, adică aceeaşi mizerie care a compromis viaţa politică din România”, şi-a criticat Antonescu foştii parteneri de alianţă şi partid.

El a ţinut să precizeze că nu l-a trădat vreodată pe Ovidiu Silaghi, ci partidul l-a pus de trei ori ministru.

“Nu se pune problema nici pentru domnul Silaghi nici pentru altcineva dacă m-a trădat pe mine sau eu l-am trădat pe el. Problema pe care ar fi trebuit să şi-o pună este dacă trădează PNL al cărui vicepreşedinte a fost până în momentul în care a a fugit la PSD. PNL nu l-a trădat de trei ori pe domnul Silaghi, ci l-a desemat ministru de trei ori pe domnul Silaghi. O dată în timpul guvernelor Tăriceanu şi de două ori în timpul guvernelor Ponta”, a fost replica lui Antonescu la afirmaţiile lui Silaghi, care a spus că preşedintele PNL l-a trădat de trei ori înainte să plece la PSD.

Antonescu a precizat că şi-ar fi dorit ca Silaghi să continue activitatea de europarlamentar, dar PNL nu îşi putea asuma prezenţa pe liste “a cuiva aflat sub incidenţa unui dosar penal deschis”.

Fostul vicepreşedinte PNL Ovidiu Silaghi a renunţat săptămâna trecută la calitatea de membru PNL şi a trecut la PSD, din partea căruia candidează la alegerile parţiale din Satu Mare la alegerile din 25 mai. Silaghi l-a acuzat pe Antonescu că l-a trădat de trei ori înainte să ia decizia plecării la PSD.

Citește și: