Valentina Postelnicu
10587 vizualizări 16 iul 2012

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni prin invalidarea referendumului, se va retrage din viaţa politică, dar că, în opinia sa, la vot se vor prezenta 50% plus 1 dintre români.

"Dacă referendumul este invalidat, preşedintele este restabilit în funcţiile sale. Domnul Băsescu ne-a spus, ieri, clar, că îl interesează doar aspectul legal, nu cel de legitimitate sau moralitate politică. Domnia sa, cu zero voturi pentru şi 9 milioane şi ceva împotrivă, revine la Cotroceni liniştit şi vrea să coabiteze", a declarat Antonescu, la TVR 1.

El a ţinut să precizeze că nu crede că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

Potrivit preşedintelui interimar, anunţul său din Parlament, privind retragerea din viaţa politică, dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni după referendumul de demitere, a stârnit discuţii. "Sigur, că aveam în vedere o accepţiune cinstită, politic", a adăugat el, acuzându-i pe partizanii lui Traian Băsescu şi pe preşedintele suspendat că doresc nu doar revenirea la Cotroceni, ci şi să scape de el.

"Eu nu negociez şi nici nu las loc la interpretări. Dacă domnul Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică", a spus Antonescu. În opinia sa, consecinţele unei reveniri a lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni ar fi "dramatice".

Reacţia lui Traian Băsescu nu s-a lăsat aşteptată. "Nu ştiu dacă e o pierdere retragerea dlui Antonescu din viaţa politică", a comentat Traian Băsescu, la postul B1TV.

"Intră în Referendum Gândul pe Facebook şi câştigă un iPad!”

Citește și: