Sorina Ionaşc
7650 vizualizări 30 aug 2013

După ce premierul Victor Ponta a anunţat vineri varianta în care regiunile să fie create înainte de revizuirea Constituţiei, prin modificarea legii 315/1998, fără ca acestea să aibă însă statut juridic, preşedintele PNL a evitat să comenteze, catalogând acest demers drept ciudat.

"Regionalizarea este o prioritate. Acum că o modificare de lege este suficientă în condiţiile în care Constituţia, care nu se poate modifica deocamdată, nu prevede existenţa regiunilor, asta nu ştiu, este o chestiune juridică, dar e de văzut. Deocamdată, cred că este destul de greu pentru că ne spune clar Constituţia ce avem şi, deci, ce nu avem. Voi discuta cu domnul premier despre această  variantă", a spus Antonescu.

Cu toate acestea, liderul PNL a precizat că procesul de regionalizare este important de realizat, mai ales că face parte din promisiunile USL. Referitor la numărul de zece regiuni, anunţat de Victor Ponta, Crin Antonescu nu şi-a exprimat nici de această dată o opinie clară, spunând câ nu numărul regiunilor este important.

"Sunt foarte multe argumente şi pentru opt şi pentru zece şi pentru 12. Nu cred că numărul este esenţial, ci modul în legătură cu care se gândeşte rearanjarea instituţiilor şi funcţionarea lor în aşa fel încât regionalizarea să nu însemne complicarea lucrurilor, ci simplificarea lor. Variantele regionalizării sunt în continuare în discuţie. În ceea ce priveşte data referendumului, în condiţiile hotărârii CCR, hotărâre care nu ne aparţine şi pe care nu o putem influenţa, da primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită", a mai spus Antonescu. 

Citește și: