Sorina Ionaşc
1445 vizualizări 15 oct 2013

Privatizarea CFR Marfă este un "eşec de etapă". Aşa consideră preşedintele PNL, Crin Antonescu, care susţine că nici fostul ministru, Relu Fenechiu, nici actualul, Ramona Mănescu, nu sunt vinovaţi de acest eşec.

"Relu Fenechiu, când a fost ministru, a avut două teme mari: deblocarea fondurilor europene şi încheierea cu succes la etapa în care se afla privatizarea CFR Marfă. El a parcurs procesul respectiv, în condiţiile în care s-a desfăşurat licitaţia, atât domnia sa, cât şi premierul au fost mulţumiţi şi l-am felicitat. Eu salut decizia curajoasă şi fermă a doamnei Ramona Mănescu, care, fără a mai despica firul în patru, a aplicat  foarte strict condiţiile contractuale şi legea. Chiar dacă va exista o întreagă dezbatere, este un eşec de etapă, dar nu e de vină nici actualul, nici fostul ministru", a declarat Antonescu, la sfârşitul şedinţei PNL.

Referitor la propunerea lui Andrei Gerea pentru conducerea Ministerului Economiei, preşedintele PNL l-a avertizat pe acesta că este un minister foarte greu şi că trebuie să treacă proba de foc: Oltchim.

"Este un minister foarte greu, mai ales pentru o ţară care are principala problemă în zona economică. Există subiecte de agendă foarte presante, urgente şi complicate, cum ar fi Oltchim şi Cuprumin. Politicile din acest minister au legătura cu tema mare cu exploatarea resurselor naturale. Este unul dintre cele mai importante ministere pentru noi, conceptul de industrializare fiind unul cheie. Sper că odată cu domnia sa o generaţie nouă să-şi facă intrarea şi să-şi treacă proba de foc în cele mai grele momente", a mai spus liderul liberal.

Proba Oltchim a recunoscut-o şi Gerea, precizând că este o prioritate.

"Sunt un om de echipă, eu zic că faptul că fac parte din echipa liberală ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să pot rezolva măcar o parte din problemele care sunt acum la nivelul ministerului. Privatizarea Oltchim este o prioritate, nu am cum să nu mă gândesc la asta. Cât mai repede", a declarat el.

Citește și: