Andi Manciu - Mediafax
5954 vizualizări 17 mar 2014

Antonescu a fost întrebat când va fi depusă lista de candidaţi ai PNL la europarlamentare şi dacă este posibil ca BPN al partidului să revizuiască marţi lista în sensul retragerii lui Mircea Diaconu.

"Da, este posibilă. Mâine vom avea forma definitivă, semnăturile sunt strânse, dosarele candidaţilor din cât m-am interesat eu la şeful campaniei sunt completate. Deci, începând de mâine, după Biroul Politic pot fi depuse oricând", a susţinut liderul PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că a luat act de comunicatul ANI în cazul candidaturii lui Mircea Diaconu la europarlamentare şi că liberalii vor proceda în consecinţă, urmând ca forma definitivă a listei pentru PE să fie stabilită de conducerea PNL.

La insistenţa jurnaliştilor cu privire la situaţia lui Diaconu pe lista pentru europarlamentare, Antonescu a replicat: "Nu auziţi ce vă spun? Se retrage".

Contactat de MEDIAFAX, Mircea Diaconu a precizat că nu intenţionează să-şi retragă candidatura pentru europarlamentare, menţionând că aşteaptă o contestaţie din partea ANI a candidaturii sale pentru ca instanţa să stabilească dacă poate candida.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi seară, la finalul reuniunii conducerii partidului, lista PNL pentru alegerile europene, care cuprinde actualii europarlamentari cu excepţia lui Ovidiu Silaghi, pentru locurile considerate eligibile, alături de Mircea Diaconu şi Mihai Ţurcanu.

Lista PNL pentru europarlamentare va fi deschisă de Norica Nicolai, iar pe următoarele locuri se vor afla Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig şi Mihai Ţurcanu.

Liderul PNL a fost întrebat dacă în cazul lui Mircea Diaconu nu există riscul invalidării candidaturii. "Vom încerca foarte repede să depunem această listă (de candidaţi, n.r.) la BEC, dacă sunt probleme de natură juridică se vor opera constestaţii, se vor soluţiona contestaţii (...) Noi considerăm că în situaţia domniei sale nu ar trebui să existe un impediment", a răspuns Antonescu.

ANI precizează că Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare, întrucât prin decizie definitivă s-a stabilit că a fost în incompatibilitate şi astfel are interdicţie de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, respectiv până în 19 iunie 2015.

Citește și: