2365 vizualizări 22 dec 2016

PNL nu are doar problema unui om, al unui lider, are o problemă de identitate deja, a subliniat el la Realitatea Tv, adăugând că nu este o catastrofă să pierzi alegerile, ''problema este să ştii care este indentitatea ta''.

Antonescu a subliniat că este nevoie de o dreaptă conservatoare, precizând că pesedismul nu este de stânga, iar dreapta nu se poate la nesfârşit ca antipesedistă.

''Nu poţi să faci campanie având o singură temă pentru români: «Măi români, dragi români, Dragnea are dosar, măi români, Ponta e urmărit, măi români, Tăriceanu a depus mărturie mincinoasă» . Cine să te voteze? Găseşti cu tema asta, dar găseşti 20%. (...) România mea pe care a prezentat-o PNL a fost să îţi torn ţie, alegător, să îl torn încă o dată pe Dragnea că are dosar. Dar nu e treaba ta, e treaba lui Dragnea, a justiţiei. Chiar dacă doamna Sevil era anunţată, scorul era acelaşi. Unde e dreapta din România, unde e România dreaptă? Ce a oferit dreapta şi PNL în această campanie? Un fel de asistenţă pentru DNA? Nu are nevoie DNA...un fel de turnătorie de asta publică, să arăţi cu degetul către ceilalţi...'', a explicat el, spunând că nu ştie de ce s-a întâmplat acest lucru în condiţiile în care PNL a avut un program de guvenare.

El a criticat faptul că după 2 ani fuziunea nu este finalizată şi mai există încă o comisie de unificare.

''În mod absolut caraghios şi jenant, foşti colegi de-ai mei, vechi liberali umblă astăzi cu un băţ mititel şi fac scandal că pedeliştii sunt de vină că sunt mulţi şi că şi-au impus ei nişte puncte de vedere. Săracii oameni, ce să facă şi ei, pedeliştii...Când au văzut că aşa se vorbeşte, au început şi ei...o limbă pe care noi încercam să o uităm, dar dacă e vorba că limba asta se vorbeşte'', a relatat Antonescu.

El a pledat pentru o unificare la nivelul discursului.

''Dacă dorim să o ţinem înainte că partidul este ajutor de poliţie, perfect, mergem înainte'', a conchis fostul preşedinte.

El a menţionat că nu are de gând să se întoarcă, spunând că bătălia sa s-a terminat şi nu a reuşit. ''România de azi nu e România mea, România mea rămâne să fie vreodată'', a explicat el, adaugând că după un asemenea eşec ''nu mai există continuare'', ''nu începi iar cu mici gâlceve de cartier''.

Antonescu a încheiat spunând că i s-a părut degradantă reacţia PNL la varianta ca partidul să fie preluat de Călin Popescu Tăriceanu.

''Momentul cel mai urât din aceste zile pentru mine a fost povestea cu întâlnirea Iohannis-Tăriceanu. Că în PNL nu s-a găsit nimeni care să spună: «Dar ce-am ajuns, chiar aşa se poate pune problema, că putem fi daţi, dar ce suntem, ieniceri...»Asta pe mine chiar m-a durut'', a concluzionat el.

Citește și: