Andi Manciu - Mediafax
4744 vizualizări 13 nov 2014

Antonescu a comentat folosirea lui Călin Popescu Tăriceanu în postura de reprezentant al laturii liberale dintr-un viitor nou USL.

"Un majordom la curtea domnului Ponta nu poate emite în niciun fel pretenţia că ar reprezenta o componentă de dreapta, sau ceea ce însemna înainte PNL într-o asemenea alianţă. În al doilea rând, USL, care a adunat în jurul ei atâta speranţe şi atâta susţinere electorală a fost un proiect, nu a fost o formă prin care domnul Ponta şi PSD să-şi mascheze încă o dată identitatea. A fost un proiect de anvergură, un proiect pentru societatea românească pe o durată mai lungă şi care era bazat pe ideea de înnoire şi însănătoşire a vieţii politice. El a eşuat pentru că, aşa cum aş formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil să schimbe PSD aşa cum îl ştim de 20 de ani, ci din păcate PSD l-a transformat după chipul şi asemănarea sa pe domnul Ponta, dacă vreodată domnul Ponta a dorit altceva", a spus Antonescu.

El a susţinut că o eventuală alegere în funcţia de preşedinte a lui Victor Ponta nu va aduce "un viitor prea bun".

"Încă o dată prin această manevră domnul Ponta ne arată un lucru uimitor, şi anume cum un om politic la doi paşi de preşedinţia României, şi un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din România, şi anume PSD, au în continuare o preocupare în a se ascunde după formule care să se numească oricum altfel. Această neasumare a propriei identităţi este un semn, după părerea mea, că nu ne aşteaptă un viitor prea bun nici cu domnul Ponta preşedinte, şi nici cu PSD în calitate de partid dominant al viitorilor ani", a declarat Antonescu.

De asemenea, el a susţinut că premierul Victor Ponta încearcă o "mistificare" şi îşi ascunde identitatea politică.

"Eu am pomenit despre Victor Ponta pentru că se vorbea despre această mistificare pe care Victor Ponta o pune la cale şi o execută. Şi evident că am vorbit despre el. V-am spus foarte clar ce cred şi am spus că e un semn foarte rău faptul că Victor Ponta, cu mari şanse de a deveni preşedinte, şi oricum prim-ministru şi lider al majorităţii actuale din Parlament, nu are curajul să-şi asume în faţa societăţii în care joacă un asemenea rol sau este într-o asemenea poziţie propria sa identitate, ci încearcă încă o dată să falsifice realitatea (...) să prezinte un PSD care şi-a anexat câteva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coaliţii, purtând şi un nume care a însemnat cu totul altceva, ca realitate politică, ca aşteptare publică şi ca proiect", a mai spus Antonescu.

Citește și: