Andi Manciu - Mediafax
398 vizualizări 28 sep 2013

Regionalizarea nu se poate realiza propriu-zis până când revizuirea Constituţiei nu va fi îndeplinită şi astfel cuprins termenul de regiune în legea fundamentală, subiectul urmând să fie discutat luni la nivelul USL, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL Crin Antonescu.

Antonescu a fost întrebat în ce măsură mesajul exprimat la nivelul PNL în ultima vreme, conform căruia regionalizarea merge "mână în mână" cu revizuirea Constituţiei vine să răspundă intenţiei social-democraţilor de a face operaţionale regiunile, cu un statut juridic intermediar, înainte de modificare efectivă a legii fundamentale.

"Despre o regionalizare în deplinul sens al cuvântului, despre o regionalizare completă, nu putem vorbi până la modificarea Constituţiei pentru că nu avem în Constituţia în vigoare la organizarea administrativ teritorială termenul de regiuni. Ce au propus partenerii noştri şi ce discutăm în acest moment este dacă putem printr-o modificarea a unei legi obişnuite, până la sfârşitul anului, să pregătim acest proces şi să realizăm câteva dintre elementele sale. Despre acest lucru şi despre eventualul calendar, la prima întâlnire USL, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, sau luni, vom discuta", a declarat preşedintele PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că nu renunţă la proiectul regionalizării, acesta fiind în faza ca în USL să se ajungă la un punct comun şi în acest an trebuie finalizat procesul redefinirii rolului regiunii de dezvoltare pentru a nu sta indiferenţi la o blocare a dezvoltării ţării.

"În aceste nouă luni de zile la minister, împreună cu administraţia locală, cu experţi, cu colegii din minister am lucrat la modificarea unui pachet de legi foarte mare şi nu am lucrat degeba. Acum suntem în faza în care, împreună cu partenerii politici din coaliţie, să ajungem la un punct de vedere comun. Pot spune cu certitudine că nu renunţ la ideile şi obiectivele pentru care am intrat în acestă structură guvernamentală", a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu proiectul regionalizării.

El a mai spus că speră ca săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire în USL pe această temă şi că este important ca în acest an să fie finalizat măcar procesul de modificare a Legii 315 privind rolul regiunii de dezvoltare.


 

Citește și: