Gandul.info
Gabriel Pecheanu
750 vizualizări 22 ian 2018

”Eu nu fac invitaţii la televizor nimănui, cu atât mai puţin UDMR-ului, pentru care am un mare respect, ca şi partener serios de dialog şi de colaborare în Parlament. Eu nu am avut nicio discuţie cu UDMR până acum”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui invitat UDMR în coaliţia de guvernare, Dragnea a spus că ”neavând nicio discuţie în sensul ăsta”, nu are ce să comenteze.

Dragnea a dat asigurări că majoritatea PSD-ALDE este suficient de stabilă în Parlament - ”S-a văzut la semnăturile cu care am mers la Cotroceni”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, luni, că este oportună cooptarea la guvernare a UDMR, însă el a înţeles că parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adăugând că în urma discuţiilor pe care aceştia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, se va stabili acest lucru.

„M-am pronunţat şi în trecut şi am spus că consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului (la guvernare – n.r), în primul rând pentru că vreau să dau sentimentul cetăţenilor români de etnie maghiară că sunt parte a acestui popor, a acestei ţări şi sunt co-responsabili cu noi pentru buna guvernare a ţării. Dar sigur că alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect şi ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înţeles că nu se doreşte acest lucru şi, sigur că respectăm punctul de vedere”, a declarat Tăriceanu, luni, la Parlament.

Întrebat dacă a discutat cu PSD despre cooptarea UDMR la guvernare, Tăriceanu a răspuns că nu.

„Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare util să facem astfel de propuneri (pentru cooptarea la guvernare – n.r). Sigur că vor avea discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental, sunt o serie de formule şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul şi atunci vom fi informaţi şi noi”, a precizat liderul ALDE.

Citește și: