Gandul.info
Raluca Pancu
2174 vizualizări 21 sep 2017

"Nu am mai văzut să se ocupe (n.r - DNA) de altceva. Dar văd că se ocupă prin colaboratorii din presă. Nu am de unde să ştiu, doar pe surse, că sunt oameni chemaţi acolo să fie întrebaţi despre mine. Aici nu mai este vorba de un război politic, este vorba de dorinţa de a fi eliminat eu politic, neutilizându-se mijloace politice, ci judiciare", a declarat Liviu Dragnea, pentru DCNews, întrebat despre acuzaţiile care i se aduc, printre care se numără şi cele referitoare la firma Tel Drum.

În acest context, Dragnea a declarat că i se pare "puţin ciudat" că nu a fost informat de începerea vreunui dosar pe numele său.

"Eu, până acum, nu am fost informat că s-a început vreun dosar pe numele meu, ceea ce mi se pare puţin ciudat. Eu deocamdată am fost acuzat în presă. Nu deocamdată, de câteva luni de zile. De ce? Ca probabil să existe argumentul puţin forţat ca să fie nişte oameni întrebaţi despre. Acum nu ştiu ce o fi ieşit de la percheziţia de la porci, ce or fi spus porcii când au fost percheziţionaţi. Că nu ştii, poate au făcut şi ei denunţuri. Poate peştii din bălţile unde am pescuit. O să fie greu în Deltă că în Deltă am fost în mai multe locuri", a spus Dragnea.

În ceea ce priveşte afirmaţiile lui Victor Ponta la adresa sa, ulterioare audierii la DNA, potrivit cărora ar deţine informaţii cu care ar putea să "îl dea în gât", Dragnea a afirmat că îl roagă pe fostul premier, "dacă ştie lucruri" despre el, "să mai meargă o dată la DNA şi să le spună pe toate ca să se elibereze".

"Nu m-a deranjat neapărat faptul că a fost la DNA (...) M-a durut foarte tare un interviu pe care l-a dat cu o săptămână înainte în care spunea tot felul de lucruri neadevărate. Sunt trist pentru chestia asta, nu vreau să comentez. Îmi pare rău că a făcut asta, are motivele lui. Nu le ştiu, dar sunt foarte mulţi oameni care sunt miraţi şi dezamăgiţi de atitudinea lui. Din partea mea a fost o prietenie din partea mea fără ezitare şi fără echivoc (...) Practic eu i-am dăruit câţiva ani din viata mea. Tot ce am făcut din 2010 ca secretar general, preşedinte executiv, am fost împreună, ce a fost greu în partid a trebuit să iau eu pentru că aveam mai multă experienţă, aşa convenisem, a ajuns premier, problemele de partid trebuiau să fie la mine ca să aibă mâinile libere, să se ocupe de guvernare. Ce s-a întâmplat nu am de unde să ştiu", a detaliat liderul PSD.

Întrebat dacă a încercat să poarte un dialog cu Ponta, Dragnea a răspuns că cei doi s-au întâlnit, "dar degeaba".

"Am încercat şi în zilele moţiunii, ne-am văzut, dar degeaba", a spus liderul PSD.

 

 

Citește și: