Gandul.info
Cristina ANDREI
492 vizualizări 15 aug 2017
„Personal, cred cu tărie că USR are nevoie să se extindă, să se dezvolte. Platforma România 100 este partenerul potenţial cel firesc şi natural, pentru că avem aceleaşi valori, avem o componentă similară de expertiză şi de viziune comună asupra României şi atunci această apropiere este una firească”, a declarat Dan Barna la RFI. 
 
Purtătorul de cuvânt al USR a transmis că este nevoie de acest al doilea referendum intern cu privire la o colaborare sau chiar o fuziune cu Platforma România 100 pentru că există mulţi membri din partid care ar agrea această opţiune şi pentru că ar reprezenta o soluţie la extinderea pe care Uniunea şi-o doreşte.
 
„Tocmai de aceea a şi fost declanşat acest referendum, pentru că pare că există în cadrul partidului o susţinere semnificativă a acestei abordări de extindere a USR spre platforma România 100, partenerul proxim decent, cu valori europene, modernizator, cu oameni care au şi dovedit performanţă în perioada anterioară”, a adăugat Barna.
 
La scurt timp după validarea rezultatului primului referendum intern al USR, prin care partidul a ales să se poziţioneze împotriva referendumului susţinut de Coaliţia pentru Familie pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, Uniunea Salvaţi România a anunţat că va organiza în luna octombrie un referendum intern în cadrul căruia membrii de partid se vor exprima cu privire la oportunitatea ca USR să colaboreze sau chiar să fuzioneze cu platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş.
 
„Această întrebare va da un mandat Biroului Naţional să înceapă nişte discuţii formale cu platforma România 100 care să conducă spre o alăturare a celor două forţe politice. Mecanismul referendumului intern am văzut că funcţionează şi membrii partidului vor să fie consultaţi şi implicaţi în deciziile majore ale partidului. Undeva la începutul lui octombrie se va întâmpla referendumul”, a declarat luni deputatul USR Ionuţ Moşteanu. 
 
Întrebarea la care vor răspunde membrii USR va fi: „Sunteţi de acord ca Biroul Naţional al USR să iniţieze procesul de negociere cu platforma România 100 şi echipa Cioloş pentru colaborarea/fuziunea celor două structuri?”, variantele de răspuns propuse fiind „da” şi „nu”.

 

Citește și: