Clarice DINU
412 vizualizări 21 nov 2012

Co-preşedintele ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut astăzi demisia preşedintelui Senatului, Crin Antonescu,  pe care l-a acuzat că a "patronat" menţinerea în funcţia de parlamentar a lui Mircea Diaconu sfidând o decizie de incompatibilitate a instanţei în urma căreia acesta trebuia să-şi piardă mandatul.

"Majoritatea USL îşi bate joc de orice normă juridică existentă în România. Curtea Constituţională a aprobat sesizarea CSM privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu şi a constatat că Senatul încalcă legea. Cerem demisia de urgenţă a lui Crin Antonescu sub al cărui patronaj acest lucru se întâmplă", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis astăzi că liberalul Mircea Diaconu nu mai poate fi senator şi trebuie să îşi depună mandatul, desfiinţând astfel decizia Senatului de a nu ţine cont de o sentinţă definitivă a instanţei, care l-a declarat pe Diaconu incompatibil.

Decizia Curţii trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost instituţia care a sesizat CCR cu privire la faptul că o decizie definitivă a unei instanţe nu este respectată de Parlament.

Citește și: