Vasile Măgrădean
Andreea Tobias
941 vizualizări 29 apr 2016

Nuţu Fonta a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că UNPR a primit acceptul atât pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare, cât şi pentru Consiliul Judeţean Maramureş.

”Biroul Electoral Municipal Baia Mare a acceptat candidatura lui Cătălin Cherecheş pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare şi, după ce am primit rezultatul, am decis să anunţăm şi public acest lucru. Deci s-a admis candidatura la Primăria Baia Mare a lui Cătălin Cherecheş din partea UNPR. Avem acceptul şi pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare şi pentru Consiliul Judeţean Maramureş”, a spus Fonta.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cătălin Cherecheş, după ce acesta fusese reţinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Preşedintele Biroului Electoral Municipal Baia Mare, Claudiu Nan, declara, joi, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul de candidatură a lui Cătălin Cherecheş, depus din partea UNPR, pentru Primăria Baia Mare, va fi analizat în cursul zilei şi se va decide dacă se va admite sau va fi respins.

Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, dacă primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, poate candida pentru un nou mandat chiar dacă a fost arestat preventiv, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş, judecătorul Nicolae Stamate Tămăşan, a declarat că statutul de candidat al acestuia nu se schimbă, nefiind afectat de cercetările în curs.

 

Citește și: