Cătălina Mănoiu
1944 vizualizări 9 dec 2015

„Atrag atenţia celor de la Guvern să îşi schimbe discursul dacă nu vor să se trezească cu o nefăcută în Parlament. Bugetul e o chestiune foarte serioasă, iar semnalele pe care le primesc sunt dezamăgitoare. Bugetul se doreşte a fi trecut pe repede înainte prin Parlament”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a susţinut că formaţiunea pe care o conduce îşi va argumenta punctul de vedere pe parcursul dezbaterii legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Guvernul Cioloş nu are nicio direcţie strategică, iar bugetul este „produsul unei şmecherii”.

„Suntem tari la şmecherii. (...) Acest buget este de fapt o cârpeală, făcută în pripă, pe picior, în care nu se vede nicio urmă de profesionalism sau rezultat al muncii tehnocraţilor. Nu are niciun fel de viziune bugetul, se bazează pe trucuri ieftine, în aşa fel încât să păcălească şi populaţia şi organismele internaţionale cu care suntem în conlucrare - Comisia Europeană, FMI”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a susţinut că abordarea legată de salariul mimim este inacceptabilă: „Mi s-a părut inacceptabilă abordarea legată de salariul minim. E o chestiune de concepţie, greşită fundamental şi dacă asta este concepţia oamenilor care proiectează bugetul în România ar fi mai bine să se întoarcă la Bruxelles şi să facă ceea ce au făcut până acum”.

Copreşedintele ALDE a mai spus că dacă vom rămâne cu salarii mici, România va ajunge, în continuare, să performeze secundar, să rămână o ţară de categoria a doua în spaţiul UE”.

"Nu putem să devenim competitivi, cu salarii de nimic, într-o Europă în care preţul se pune pe cercetare, inovare, dezvoltare tehnologică, produse cu valoare adăugată mare. Este cred o abordare greşită pe care nu am niciun fel de eyitare să o sancţionez ca fiind antinaţională, de a ţine România furnizoare de mână de lucru ieftină pentru alţii, care îşi valorifică inteligenţa. Dacă esta este mesajul cu care vin unii dintre membrii Guvernului care vin de la Bruxelles, după ce au fost membri prin diferite structuri europene, atunci vă spun că e grav. Trebuie să milităm pentru o Românie din ce în ce mai performantă şi acest lucru nu se face în acest fel”, a susţinut Tăriceanu.

Tăriceanu a mai afirmat că majorarea salariul minim nu este „nici o măsură de stânga, nici o măsură de dreapta”, ci o măsură necesară pentru a-i stimula pe cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

 

 

Citește și: