Miruna Badea
1238 vizualizări 23 ian 2012

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un telefon de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reproşat nimic pe linie guvernamentală, ci am înţeles că a fost vorba despre o decizie politică", a declarat Baconschi.

"Din ceea ce ştiu, în BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adăugat Baconschi.

Teodor Baconschi a spus însă că respectă decizia premierului ,dar şi că se simte "privilegiat" că a reuşit să servească interesele României în această perioadă.

"Nu există un reproş pe linie guvernamentală", a subliniat Teodor Baconschi.

El a adăugat că rămâne în partid, devotat proiectelor începute.

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

În finalul discursului susţinut în Parlament, şeful Guvernului a arătat că, în aceste zile, reacţia politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită şi că regretă sincer "derapajele şi stângăciile verbale" ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor, precizând că doreşte să transmită acestora scuze publice.

"Vreau de asemenea să ştiţi că, pe această linie, am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Citește și: