139 vizualizări 16 sep 2019

„Deci nu am primit nici o hârtie, statutul meu în acest moment până nu primesc o hârtie, eu sau organizaţia din care fac parte este că sunt membru ALDE, îmi voi susţine în forurile de conducere ale partidului opiniile, voi aduce argumente, iar dacă va fi vorba de excludere şi Călin Popescu Tăriceanu vrea să excludă partidul din partid partea rămâne singură”, a declarat Alexandru Băişanu, luni la Digi 24.

Acesta a adăugat că cinci deputaţi ALDE vor să plece şi să formeze alt grup parlamentar, însă fără a demisiona din partid.

„Gândiţi-vă că dacă cinci dintre noi şi suntem mai mulţi de cinci deputaţi plecăm din grupul ALDE şi formăm alt grup, un grup independent în opinia mea i-aş da şi o denumire „România demnă, România în picioare” pentru că de asta are nevoie România în momentul de faţă grupul ALDE se desfiinţează. Nu doi, ci cinci să plece. Nu ne dăm demisia din partid, plecăm din grupul ALDE şi formăm un alt grup. Există posibil, astăzi (luni - n.r.) vom hotărî acest lucru şi nu cred că e tocmai bine ceea ce face Călin Popescu Tăriceanu cu proprii colegi. Iată Călin Popescu Tăriceanu rămâne şi la Senat şi la Camera Deputaţilor fără partid în Parlamentul României. ”, a conchis Băişanu.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, vineri, validarea excluderii lui Teodor Meleşcanu şi celor trei membri ai partidului care au acceptat să fie propuşi miniştri în Guvern.

Alexandru Băişanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Teodor Meleşcanu au anunţat că vor contesta în instanţă decizia excluderii din ALDE.

Fostul lider al senatorilor ALDE Daniel Zamfir se va afilia grupului de la Senat al PSD, pentru a nu îşi pierde locul în Comisia economică, însă rămâne membru al ALDE, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în urma afilierii la grupul ALDE din senat al membrilor Pro România Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, urmează ca grupul să fie depusă o solicitare la conducerea Senatului pentru înfiinţarea unui grup parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democraţia”.

Citește și: