Diana Grigore
110 vizualizări 13 sep 2019

„Eu am vorbit cu avocatul meu, i-am pus la dispoziţie statutul, actele, i-am explicat cum s-au derulat evenimentele şi evident că îmi voi căuta dreptatea în justiţie atâta timp cât nu o mai pot găsi într-un partid care se pare că a fost înscris pe persoană fizică. Mă voi adresa instanţei să îmi găsesc dreptatea. În ceea ce priveşte atitudinea şi actele pe lângă statut care afectează imaginea mea le voi face plângere penală atât domnului Călin Popescu Tăriceanu, cât şi domnului Chiţoiu şi încă câtorva colegi care au hotărât lucrul acesta”, a spus Alexandru Băişanu, la Antena 3.

El a afirmat că e ilegală convocarea unui Birou Executiv sau a unei Delegaţii Permanente „de pe un minut pe altul”, ci aceasta trebuia făcută cu cel puţin 10 zile înainte.

„În momentul în care au observat că au un număr suficient de mare, vreo 30 şi ceva, au transformat pe loc această întâlnire informală într-un BEX. Trebuie să scot în evidenţă că lucrul acesta nu se poate face de pe un minut pe altul. Orice Delegaţie Permanentă trebuie să îndeplinească nişte criterii, anume să fie chemată pentru o zi, dar cu zece zile înainte de ziua respectivă. E ilegal, noi nu am fost chemaţi. Orice membru de partid când e exclus trebuie chenmat. Omul ăla are voie să se apere. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Au fost chemaţi doar apropiaţii lui Călin Popescu Tăriceanu”, a adăugat Băişanu.

Totodată, acesta a afirmat că membrii excluşi în şedinţa de vineri vor rămâne membri ai ALDE până ce instanţa va decide cine are dreptate.

„Este clar că dacă cinci deputaţi părăsesc grupul ALDE poţi trece şi înfiinţa alt grup. Categoric aşa se va întâmpla. Eu nu îmi doresc asta. Noi vom rămâne membri ALDE până ce instanţa va stabili că au avut dreptate monştrii sacrii, Călin Popescu Tăriceanu şi Chiţoiu sau am avut noi dreptate. Garantez că dreptatea va fi de partea statutului. Noi suntem oameni care l-am respectat. Tăriceanu pentru mine este o mare dezamăgire. A trădat partidul pe care l-a înfiinţat pentru că a fost pus la pământ de cineva. Tăriceanu nu îşi mai aparţine nici lui, dar partidului”, a precizat Băişanu.

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de Mediafax.

 

Citește și: