1270 vizualizări 4 iun 2011

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă, că premierul Emil Boc a trebuit să "înghită" lămâie pentru a merge să îl instaleze pe Sebastian Lăzăroiu ca ministru al Muncii, după ce PDL o nominalizase pe Sulfina Barbu pentru acest post, transmite MEDIAFAX.


Bănicioiu a spus, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că prin numirea lui Sebastian Lăzăroiu ca ministru al Muncii "preşedintele şi-a mai pus încă o slugă într-o funcţie", umilind totodată PDL, pe premierul Emil Boc şi pe români.


"Nu i-am găsit niciun element comun domnului Lăzăroiu cu ceea ce se cere - ca şi criterii de competenţă în Ministerul Muncii. Ştiu că dânsul este sociologul preferat al preşedintelui Băsescu, cel care-i face sondajele mulţumitoare domnului preşedinte. Şi dincolo de umilirea, încă o dată, a domnului Emil Boc, care venise cu altă propunere, cu doamna Sulfina Barbu, dincolo de umilirea domnului Emil Boc, reprezintă şi o umilire a PDL, dar şi a noastră în general", a afirmat Bănicioiu.


Acesta a spus că se aşteaptă ca Lăzăroiu să ia "alte măsuri aberante împotriva salariaţilor", motivul numirii acestuia fiind evitarea unor consecinţe de imagine pentru PDL.


"Veţi vedea că vom ajunge la alte măsuri aberante, luate împotriva salariaţilor şi împotriva oamenilor care muncesc, măsuri pe care nu cred că le-ar fi putut lua un specialist sau nici măcar un om din PDL, pentru că probabil se gândeau la consecinţele de imagine care urmau. Şi atunci preşedintele a ales soluţia convenabilă, şi-a pus un prieten foarte ascultător acolo, căruia îi va da ordine foarte directe şi domnul Lăzăroiu va tăia în carne vie, în continuare", a spus Bănicioiu.


Deputatul a apreciat că premierul Emil Boc a trebuit să "înghită" multă lămâie ca să meargă la numirea în funcţia de ministru a lui Lăzăroiu.


"Vă daţi seama câtă lămâie a trebuit să înghită domnul Boc pentru a merge să-l instaleze pe domnul Lăzăroiu! Dar aste e: Emil Boc şi-a asumat acest rol de valet credincios şi cuminte al preşedintelui şi atunci nu ne mai miră absolut nimic", a conchis Bănicioiu.


Şeful statului a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii. Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a depus apoi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii.


Surse din PDL declarau că premierul Emil Boc mersese la Cotroceni cu propunerea ca Sulfina Barbu să preia portofoliul Muncii.


Ela Giurgea
, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: