61 vizualizări 10 oct 2019

"Astăzi, Parlamentul României dă Bacalaureatul politic în faţa cetăţenilor. Astăzi, avem şansa să trecem acel examen şi toată lumea este cu ochii pe noi. Nominalizarea dumneavoastră ca premier a fost o greşeală. Nu v-am susţinut nici atunci, nu vă susţinem nici acum. Conduceţi de departe unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani. De fapt, am şi pariat că acesta este cel mai incompetent Guvern pe care l-a avut România după Revoluţie", a declarat Dan Barna, în plenul Parlamentului.

Liderul USR a criticat-o dur pe Viorica Dăncilă, spunând că aceasta a fost total nepregătită pentru funcţia de premier.

"România merita un prim-ministru cu viziune, căruia să-i pese de ceea ce se întâmplă în societate şi, în schimb, v-a primit pe dumneavoastră. Este totuşi un lucru bun pe care l-aţi făcut, nu pentru că aţi crezut în el, ci de frica consecinţelor, dar este un lucru bun acela că nu l-aţi scăpat pe Liviu Dragnea de puşcărie când puteaţi să o faceţi. În rest, nimic. Nu aţi reuşit să terminaţi o singură autostradă din cele 13 pe care le-aţi promis. Promisiunea PSD era că până la finalul mandatului vom avea 13 autostrăzi. Se încheie mandatul şi sunt doar 78 de kilometri. Nu aţi construit nici măcar unul singur din acele 8 spitale regionale în care românii aveau speranţe şi pentru care v-au votat în 2016. Aţi promis 2.500 de creşe şi grădiniţe şi abia sunt 45. În schimb, aţi reuşit performanţa ca prin recursul compesatoriu să eliberaţi peste 22.000 de infractori, mulţi dintre ei violatori şi persoane violente, care au şi recidivat între timp şi s-au întâmplat dramele care îngrozesc România astăzi", a mai spus preşedintele USR.

Dan Barna a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a "aruncat la gunoi 50 de ani de istorie diplomatică în Orientul Mijlociu".

"Aţi risipit şansa României de a fi membru nepermanent în Consiliul de Securitate, prin pokerul stupid cu mutarea Ambasadei, care ne-a făcut de râs în toată diplomaţia internaţională", a conchis Dan Barna.

 

 

Citește și: