Florin Zafiu
369 vizualizări 13 iul 2019

„Cu PNL este o relaţie firească, este un alt partid de opoziţie. Au un candidat. Românii vor putea să aleagă foarte simplu între candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis, sau candidatul Alianţei USR-PLUS, vom vedea care va fi acesta. Cred că acesta este obiectivul cel mai interesant pentru România, şansa ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale să poţi opta între Klaus Iohannis şi candidatul Alianţei USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, după ce a fost ales prezidenţiabilul USR, sâmbătă în Congres.

Întrebat cum se va diferenţia de Klaus Iohannis în turul al doilea la prezidenţiale, liderul USR a răspuns: „Vor fi două scenarii de Românii pe care le vom dezbate în campanie şi în momentul acela dacă voi fi eu, vom vedea dacă voi şi eu sau domnul Dacian Cioloş, vom vedea şi care sunt elementele de viitor pe care le vom propune României”.

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formaţiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goţiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoş Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Şi candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în acelaşi interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

 

Citește și: