Cristian ANDREI
3031 vizualizări 28 apr 2014

Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatul PMP, Florin Popescu, care este urmărit penal după ce ar fi cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campania electorală drept mită. Împotriva solicitării DNA s-au pronunţat 15 voturi, 7 au fost pentru şi a existat şi o abţinere, votul fiind secret. Liberalii susţin că toţi cei şase deputaţi prezenţi la comisie au votat favorabil solicitării venită din partea DNA.

"Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui. Nici un cetăţean nu este liniştit în această ţară când se vorbeşte de arestarea sa preventivă. Mulţumesc colegilor din comisia Juridică că au dat acest aviz consultativ, săptămâna viitare voi merge în plen şi voi susţine argumentele prin care voi susţine că nu sunt un pericol public. ”" a spus la finalul şedinţei Comisiei Juridice, deputatul Popescu. Biroul Permanent al Camerei urmează să stabilească data la care va fi dat un vot în plenul Camerei pe acest subiect, avizul Comisiei fiind unul consultativ.

Într-un comunicat oficial DNA spune că Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a cerut 70 de tone de carne de pui. La intrarea la audieri în Comisia Juridică, Florin Popescu a ţinut să precizeze că nu este un pericol public şi televiziunile la care a fost în ultimii doi ani de zile pot fi avocatul lui în acest sens.

“Eu le voi cere parlamentarilor să-şi facă datoria. Nu vreau să vorbesc despre acuzaţii, ci despre faptul dacă sunt un pericol public, iar dumneavoastră, care de doi ani de zile mă invitaţi la emisiuni tv, sunteţi cei mai buni avocaţi ai faptului că eu nu sunt un pericol public. Că dacă eram pericol public nu mă mai invitaţi la emisiuni tv”, a spus Florin Popescu înainte de a intra la Comisia Juridică.

Potrivit surselor judiciare, în schimbul produselor primite, Popescu promitea oamenilor de faceri contracte publice şi protecţie.

Şedinţa Comisiei Juridice se desfăşoară secret, mass-media neavând acces la audieri.


Florin Popescu înainte de a intra la Comisia Juridică le cere televiziunilor să-i fie avocat


Florin Popescu în sala Comisiei Juridice, unde urmează să fie audiat

 

Citește și: