Dana Stanila
23001 vizualizări 5 mar 2017

”După ce a făcut acest denunţ, doamna Udrea a făcut şi un interviu în aceeaşi zi în care a făcut denunţul, care a apărut sâmbătă, iar marţi avea patru cereri de arestare. În ritm aşa, la fiecare jumătate de oră venea către Parlament câte o cerere de arestare de la doamna Kovesi. Cred că a fost reacţia la acest denunţ şi pare a se vedea şi din modul în care a fost făcut acest dosar cu patru capete de arestare, se pare că e destul de subţire. S-a încercat închiderea gurii Elenei Udrea prin represiune”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la România Tv.

Întrebat despre relaţia dintre Laura Codruţa Kovesi şi Elena Udrea, fostul preşedinte a răspuns, zâmbind, că cele două "nu s-au înghiţit niciodată".

Traian Băsescu a criticat şi pedeapsa cerută de procurori în cazul Elenei Udrea.

”Este evident că Elena Udrea a ucis vreun batalion, de s-au cerut 21 de ani de închisoare. (...) Să ceri o asemenea pedeapsă într-un dosar unde nu sunt probe, ci deducţii, şi nu sunt probe concludente, asta mie îmi spune altceva: spaima procurorilor DNA de achitare. Nu poţi să ceri 21 de ani dacă eşti normal la cap pentru faptele de care este acuzată doamna Udrea. Poţi să ceri dacă vrei să intimidezi instanţa şi să ceri 21 de ani şi poate îi dă ceva. DNA este într-o situaţie relativ dificilă în momentul de faţă, având în vedere şi modul în care a evoluat procesul”, a mai spus Traian Băsescu.

Citește și: