Gandul.info
Departamentul Politic - Mediafax
1233 vizualizări 12 dec 2017

"Alianţa PSD – ALDE împinge din nou România într-o zonă gri a Uniunii Europene, într-un moment în care, la Bruxelles (unde Guvernul României este total absent), se fac jocurile pentru constituirea nucleului dur al viitoarei configuraţii a Uniunii Europene cu “ritmuri şi viteze diferite“. Prost moment ca să semeni neîncredere, în loc să arăţi stabilitate, consecvenţă şi abordări europene. În loc să facă ce trebuie, Dragnea şi Tăriceanu au încredinţat tripletei de şmenari juridici şi politici, Florin Iordache - Şerban Nicolae – Steluţa Cătăniciu, o Comisie Specială, destinată a aduce justiţia sub controlul PSD, prin modificarea legilor de funcţionare a justiţiei, care în nici un caz nu sunt o urgenţă şi nici nu deranjază dacă nu sunt modificate imediat", scrie fostul preşedinte pe Facebook.

Traian Băsescu susţine că printre motivele care ne descalifică în momentul de faţă sunt modificările legilor privind statutul magistraţilor, organizarea justiţiei şi organizarea CSM, "prin care se urmăreşte punerea sub control a justiţiei cu o tuşă groasă către procurori".

Alt motiv este, în opinia lui Traian Băsescu, ”revoluţia fiscală” ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

'Dacă aceste nefericite şi riscante iniţiative nu sunt abandonate imediat, România va fi aruncată în malaxorul neîncrederii europenilor şi al comunităţii de afaceri în care, odată intrat, îţi trebuie 4–5 ani să ieşi", susţine fostul preşedinte.

Acesta punctează şi câteva dintre priorităţile pe care ţara le are, printre acestea fiind punerea în concordanţă a articolelor declarate neconstituţionale din Coduri şi restabilirea încrederea mediului de afaceri, prin amânarea cu un an a “revoluţiei fiscale”.

"Mărită capacitatea de absorbţie a banilor europeni, pentru a avea o creştere economică durabilă, în concordanţă cu potenţialul real de creştere a ţării. Până la urmă, o întrebare simplă: dacă în condiţiile actualului Cod Fiscal, România va înregistra anul acesta o creştere de 6,5 la sută, de ce schimbaţi profund Codul Fiscal ? Trebuie înţeles că, după un an cu un larg evantai de măsuri inflaţioniste, economia are nevoie de un an pentru stabilizare. Măcar am conştiinţa împăcată că v-am spus", concluzionează Traian Băsescu.

Citește și: