58 vizualizări 6 dec 2009

"Vă asigur că, la ora 19.00, sondajele corecte arătau că l-am învins pe Mircea Geoană", a anunţat, duminică seara, preşedinteleTraian Băsescu, pe un ton optimist. "Câştigarea acestor alegeri se datorează în primul rând românilor. Peste 5 milioane de români au avut opţiunea clară pentru drumul spre modernizarea României", a spus Băsescu, în uralele simpatizanţilor. "Pentru Geoană şi Ion pregătiţi un avion", scandează poporul portocaliu. "Astăzi, cu majoritate, românii au votat pentru acela despre care ei consideră că poate să realizeze modernizarea României. Le mulţumesc tuturor românilor care au votat Traian Băsescu", a spus şeful statului.

Reeditarea alegerilor din 2004: televiziunile manipulează

"În momentele următoare, veţi vedea probabil diverse manipulări pe televiziunile care de trei ani încearcă să manipuleze. Vă asigur că de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ce vă spun: am câştigat", a declarat Băsescu, atacând exit-pollurile care-l dădeau câştigător pe contracandidatul său. El a făcut şi un apel la calm către simpatizanţi. "Marea mea rugăminte la dumneavoastră este ca în intervalul de la 21.00 şi până când se va termina numărătoarea voturilor electoratul meu să fie liniştit şi convins că numărătoarea voturilor nu poate fi fraudată", a spus preşedintele.

"Nu va fi, pentru că la BEC este o echipă de oameni care trebuie să dea un rezultat şi ei nu sunt implicaţi în procesul de manipulare, ca trustul domnului Vântu sau trustul domnului Voiculescu", a continuat acesta. "Cred că astăzi, prin votul lor, românii i-au dat dreptate lui Brucan: au trecut 20 de ani de tranziţie şi am învăţat deplin democraţia, chiar dacă unele televiziuni mai au nevoie de ani", a încheiat preşedintele, dând asigurări că va continua reformarea statului.

După 10 minute de discurs, Băsescu şi restul din suita portocalie s-au retras. "Miza este mare", spunea un lider al partidului. De aceea, "greii" PD-L se pregăteau pentru câteva ore grele, timp în care vor face numărătoarea paralelă.

O zi plină de hituri anti-Geoană

"Să i-o dăm lui Geoană, să i-o dăm în bot, că nu o să-l votăm deloc"- a duduit, trei sferturi din zi, din boxele amplasate strategic în curtea din Modrogan nr.1, astfel încât să vibreze până şi liniştiţii cumpărători de la târgul de sărbători de peste drum. Vocea feminină pe ritmuri săltăreţe nu a provocat vreo tresărire însă nici pe stradă şi nici în curtea "portocalie". Febra mare a fost la câteva sute de metri, la celălalt sediu al pedeliştilor, în Modrogan nr.22. Toţi "greii" partidului, în frunte cu Traian Băsescu, s-au adunat la "căpătâiul" sondajelor, urmărind dansul procentelor dintre cei doi candidaţi. Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Gheorghe Pogea şi Răzvan Murgeanu au fost doar o parte dintre liderii pedelişti care s-au reunit să monitorizeze desfăşurarea votului. La ora 18.00, într-o teleconferinţă s-au trasat ultimele directive pentru şefii filialelor şi preşedinţilor de secţii de votare, căci, după spusele unui important lider din partid, pedeliştii mai au o singură necunoscută- voturile dintre 19.00 şi 21.00. "L-am sărit!", susţinea însă, cu zâmbetul pe buze, acelaşi "vârf" din PD-L. Referirea la Mircea Geoană şi-o nuanţează apoi... "E o luptă incredibilă!", şuieră acesta. Optimişti erau şi alţi portocalii. "În trei sondaje suntem peste Geoană cu un procent, doar într-unul suntem sub", zicea unul dintre lideri. "Suntem pe trendul bun", a confirmat în grabă un altul, care era mai mult preocupat să-şi caute încărcător pentru telefon, căci urmează o noapte grea la partid.

Citește și: