Diana Grigore
911 vizualizări 7 aug 2019

„Discutăm de fapt de rămăşiţe sau resturi din PSD şi PNL care, dacă luăm de bun comunicatul domnului Tărioceanu, formează mini-USL-ul. E un mini USR pentru că partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte două partide, din resturi, rămăşite. Cred că nu vor fi deloc a treia forţă politică. Cred că această colaborare îi va îngropa şi pe unii şi pe alţii. Domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni. Aşa cum a îngropat PNL aşa va îngropa şi noua mişcare politică”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul preşedinte a afirmat că prin această decizie ALDE urmăreşte ca Tăriceanu să ia 3-4% la alegerile prezidenţiale.

„Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună. Disperarea i-a împins la o soluţie pe care o va valorifica în primă instanţă Tăriceanu, ca să ia 3-4% la prezidenţiale, apoi probabil că lecuiţi de performanţele lui Tăriceanu se vor despărţi din nou”, a adăugat Băsescu.

Reacţia vine în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

Ulterior, liderul ALDE şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la Alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul "am hotărât" a apărut "am discutat".

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că intrarea într-o alianţă a ALDE cu Pro Romania va duce la două variante: PSD să accepte şi Pro Romania la guvernarea sau, în caz contrar, nu este exclus ca ALDE să intre în Opoziţie.

Citește și: