Gandul.info
Cătălina Mănoiu
7905 vizualizări 29 dec 2017

„Scamatorul de Teleorman! Scamatorul Dragnea a făcut zilele acestea turul televiziunilor pentru a-şi trambiţa 'succesele' guvernarii PSD-ALDE din anul 2017. Greu de imaginat un politician cu atâta tupeu în a-şi propaga minciuna”, a scris preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a enumerat „efectele guvernării PSD-ALDE la sfârşit de 2017, faţă de 2016”, precizând: deficitul de cont curent mai mare cu peste 30%, inflaţia care a crescut de la zero la peste 3%; datoria publică, mai mare cu 1,5 miliarde euro; preţul la combustibili, cu 20% mai mare; la energie electrică, mai mare cu 15% şi la gaze naturale pentru populaţie, cu 15% mai mare.

Liderul PMP a afirmat că preturile la alimente, „pur si simplu au explodat”, costul creditelor în monedă naţională „a crescut enorm (vezi ROBOR)”, iar leul s-a depreciat „dramatic (peste 3%) faţă de moneda euro”.

Băsescu a spus că aceste „realizări” ale Scamatorului Dragnea înfăţişează înşelatoria programului de guvernare al PSD.

„Este adevărat că au crescut pensiile, salariul minim şi ajutoarele sociale, a crescut PIB-ul etc.. Dar dacă privim care au fost efectele guvernării PSD-ALDE din anul 2017, întelegem că romanii au fost păcăliţi, că nu trăiesc mai bine şi că de fapt, programul PSD-ALDE este o mare ÎNŞELĂTORIE”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a afirmat că anul viitor nu vor mai fi mulţi români care se vor mai lăsa plăcăliţi de Scamatorul de Teleorman: „Oare mai sunt mulţi români care se vor lăsa păcaliţi şi în 2018 de Scamatorul de Teleorman? Eu cred că nu, pentru că 2018 va fi un an în care indicatorii macroeconomici ai ţării vor continua să se deprecieze accelerat, iar trucurile fiscal-bugetare ce au fost posibile în 2017 nu vor mai putea fi repetate şi în 2018”, a conchis Traian Băsescu.

 

Citește și: